Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσιάζεται στην Τρίπολη το φιλόδοξο πρόγραμμα SodaSense

Εκδήλωση στο πλαίσιο ερευνητικού έργου (SodaSense), που υλοποιείται απ’ το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, πρόκειται να γίνει στην Τρίπολη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στο αμφιθέατρο (σχολή οικονομίας και τεχνολογία, πάνω κτίριο) του Πανεπιστημίου, στην Τρίπολη, στις 4 το απόγευμα.

Διοργανωτής είναι το εργαστήριο συστημάτων λογισμικού και βάσεων δεδομένων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και άλλοι φορείς.

Το συγκεκριμένο έργο, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα, στον άξονα προτεραιότητας ” ενίσχυση ανταγωνιστικότητας, ελκυστικότητας και εξωστρέφειας της Περιφέρειας, μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και την αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας”.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, θα εγκατασταθεί, σύντομα, και ένας μετεωρολογικός σταθμός στο κτίριο έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο διατηρητέο κτίριο της Τρίπολης.

Επίσης, θα μπει και ένας αγρο – μετεωρολογικός σταθμός, κοντά στον υδροταμιευτήρα της Τάκας Αρκαδίας.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει η Περιφέρεια, έχουν ήδη εγκατασταθεί επτά αγρο – μετεωρολογικοί σταθμοί, σε διαφορετικού τύπου καλλιέργειες στην Πελοπόννησο, οι οποίοι και συλλέγουν, ήδη, δεδομένα από καλλιέργειες αμπελιών, μήλων, αχλαδιών και κηπευτικών.

Στόχος όλου του έργου, είναι, η συλλογή δεδομένων μετακίνησης, δεδομένων μικροκλίματος, δεδομένων ποιότητας αέρα και μετεωρολογικών δεδομένων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More