Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσιάστηκαν οι ομάδες του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

Ο Λευκός Πύργος πρωταγωνίστησε στην λαμπρή παρουσίαση των 18 επαγγελματικών ομάδων και των δύο Εθνικών της Ελλάδας και Κύπρου! Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 εκκινεί αύριο το πρωί, 15 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη και κάνει το πετάλι του μέχρι την Αθήνα, 19 Μαϊου, διατρέχοντας την ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας!

Την αποκλειστική τηλεοπτική μετάδοση για την Ελλάδα έχει αναλάβει η ΕΡΤ με ζωντανό πρόγραμμα από το ERTSPORTS 1 ενώ το τηλεοπτικό σήμα διαμοιράζεται σε 174 χώρες!

«Η Ελλάδα έχει ανοίξει την αγκαλιά της και αγκαλιάζει το ποδήλατο. Σήμερα εδώ από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη! Κάνουμε τη γέφυρα μεταξύ της πανέμορφης Θεσσαλονίκης μας και της ιστορικής μας Αθήνας! Οι 120 αθλητές που θα διανύσουν 757,02 χλμ και θα ποδηλατίσουν στην πιο ωραία χώρα του κόσμου!» ήταν τα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Βρούτση στο καλωσόρισμά του στις ομάδες που συμμετέχουν φέτος στον Γύρο!

«Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που οι 174 χώρες μας βλέπουν και μπορούν να θαυμάσουν τα τοπία της χώρας που γέννησε τον αθλητισμό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλουμε να καταστήσουμε τον Γύρο μας σε έναν από τους μεγαλύτερους του κόσμου! Φέτος από την Θεσσαλονίκη μας και με πέρασα από Κατερίνη, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Σπερχειάδα, Χαλκίδα θα καταλήξουμε στην Αθήνα, και στα εμβληματικά πολιτιστικά μνημεια μας, την Ακρόπολη και το Παναθηναϊκό Στάδιο!

Καλή επιτυχία σε ολους!» κατέληξε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργος Λεβεντάκης ήταν ο πρώτος που καλωσόρισε τους αθλητές που συμμετέχουν, ενώ παρέστησαν και απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς οι:

Στάθης Κωνσταντινίδης, υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης: «Η Θεσσαλονίκη γίνεται σήμερα το επίκεντρο του αθλήματος για όλον τον κόσμο, είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός».

Στέλιος Αγγελούδης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η εκκίνηση αυτού του τόσο καταπληκτικού γεγονότος συνέδεσε με την υπογραφή της κατασκευής του νέου ποδηλατόδρομου από την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη».

Χριστίνα Κοραή, σύμβουλος Επικοινωνίας ΔΕΗ: «Στηρίζουμε με περηφάνια τον θεσμό, σας καλωσορίζουμε και ανυπομονούμε για το συγκλονιστικό ταξίδι των 757,02 χλμ που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Αθήνα. Η ΔΕΗ θα υποδέχεται στα fan zones της τον κόσμο για να γνωρίσει τα ποδηλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση!».

Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: «Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη και περνάει από την Πιερία! Είμαστε περήφανοι συνδιοργανωτές. Είναι τιμή μου να σας καλωσορίζω στη χώρα μας».

Από τα σημαντικότερα στοιχεία των φετινών συμμετοχών είναι:

Η συμμετοχή του Γιώργου Μπούγλα στη σύνθεση της Burgos – BH!

Η μεταγραφή του νικητή της πρώτης χρονιάς από την αναβίωση του Γύρου, Άαρον Γκέιτ στην ίδια ομάδα, με την οποία έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα και τη διοργάνωση!

Η συμμετοχή της Caja Rural – Seguros RGA, της περσινής νικήτριας του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2023, με τον Πορτογάλο Γιούρι Λεϊτάο, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Η συμμετοχή του Domenico Pozzovivo με την VF Group – Bardiani CSF – Faizanè! Ο Ιταλός ανηφορίστας μετράει 24 παρουσίες σε Μεγάλους Γύρους (17 Γύρους Ιταλίας, 4 Γύρους Ισπανίας και 3 Γύρους Γαλλίας) με 27 νίκες σε ετάπ στον Γύρο Ιταλίας και 2 στον Γύρο Ισπανίας.

Δεκατρείς συνολικά Continental Teams θα αγωνιστούν φέτος στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας πλαισιώνοντας τις πέντε ProTeams που έχουν ήδη ανακοινωθεί!

Πρόκειται για ομάδες που ανήκουν στην τρίτη κατηγορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, UCI.

Αξιοσημείωτη η συμμετοχή του Ελληνα ποδηλάτη Τάκης Χριστόπουλος-Χέλλερ στην Xspeed United, όπου βρίσκεται στο προπονητικό της τιμ και ο Έλληνας τεχνικός, Σάββας Πότσος!

Την Ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι αθλητές:

– Νικηφόρος Αρβανίτου (Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ)

– Μιλτιάδης Γιαννούτσος (ΑΙΟΛΟΣ)

– Νικόλαος Μιχαήλ Δράκος (Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ)

– Περικλής Ηλίας (ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)

– Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ΤΑΛΩΣ)

– Emiliano Vila (ASPTT Nancy)
Αναπληρωματικοί

– Διονύσης Δούζας (ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ)

– Μιχαήλ Κορτσιδάκης (ΤΑΛΩΣ)

– Νικόλαος Ζέγκλης (Π.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

Πηγή+ φωτό: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More