Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσιάστηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τίθεται σε λειτουργία η δημόσια ψηφιακή πύλη για την υποβολή αίτησης της Ενιαίας Ενίσχυσης

Παρουσιάσθηκε  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τίθεται  σε λειτουργία στο  GOV.gr,  η δημόσια ψηφιακή πύλη για την υποβολή της Ενιαίας Αίτηση Ενίσχυσης για όλους τους αιτούντες και δικαιούχους αγρότες  έτους 2023 – ΟΣΔΕ 2023.

Πρόσβαση στην ψηφιακή εφαρμογή στο GOV.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση, μπορούν να έχουν όλοι οι κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων με βάση τους κωδικούς TAXIS.

Η ψηφιακή εφαρμογή για το 2023 επιτρέπει, όπως έγινε και το 2022, οι αγρότες να  μπορούν υποβάλουν μόνοι τους την Δήλωση ΟΣΔΕ χωρίς κόστος. Για τις περιπτώσεις που θα αναζητήσουν υποστήριξη για την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ και για το 2023 θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ)  που είχαν πιστοποιηθεί το 2022. Εκτός πρόσβασης θα μείνουν τα ΚΥΔ που υπήρξαν ευρήματα ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά την σωστή λειτουργία τους.

Τον συντονισμό της υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2023 θα έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συχνή επικοινωνία και συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και τις Οργανώσεις των Αγροτών- ΕΘΕΑΣ.

Η έναρξη της  διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 θα γίνει σε δύο στάδια.

1ο Στάδιο,  μέχρι 24.5.2023 η ψηφιακή εφαρμογή θα είναι ανοικτή στο gov.gr για την λήψη του ατομικού προσωπικού  κωδικού όλων των αγροτών που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση,  ώστε μόνοι τους ή με την υποστήριξη των ΚΥΔ να την υποβάλουν.

2ο Στάδιο : Από 24.5.2023 οι αγρότες μόνοι τους ή μέσω των  ΚΥΔ .

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More