Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατάτα Νευροκοπίου: Πρώτες σε νοστιμιά και στις προτιμήσεις των καταναλωτών

Η πατάτα Νευροκοπίου είναι η καλύτερη στον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas Awards και βάσει των ψήφων καταναλωτών από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Κεσκίνογλου, Πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Δράμας, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διάκριση, ενώ εκείνο που κάνει την πατάτα Κάτω Νευροκοπίου τόσο ξεχωριστή, είναι τα αμμώδη εδάφη στα οποία καλλιεργείται, καθώς και οι εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες( καλλιεργείται το καλοκαίρι για συγκομιδή τον Σεπτέμβριο), ενώ είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, άμυλο και πρωτεΐνες.

Το TasteAtlas στον διαγωνισμό AWARDS 2023-2024, κατέταξε στην κατηγορία “POTATOES”, πρώτη την Πατάτα Κάτω Νευροκοπίου ανάμεσα σε πολλές άλλες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού που αναγνώρισε την καλύτερη πατάτα στη γεύση και την ποιότητα.

Η…”διάσημη” πατάτα έλαβε βαθμολογία από το κοινό 4,39, ενώ ακολουθούν με μικρότερες βαθμολογίες πατάτες από Κολομβία, Καναδά, Γαλλία και άλλες χώρες. Ταυτόχρονα το προϊόν αναφέρεται σε κείμενο που το συνοδεύει όσον αφορά την γεωγραφική του ένδειξη, τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες  και την υψηλή ποιότητά του.

Η συγκεκριμένη πατάτα καλλιεργείται στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και στις  περιοχές Κάτω Βροντού, Περιθωρίου, Δασώτου, Λευκογείων, Χρυσοκεφάλου, Οχηρού, Βαθυτόπου και Καταφύτου.

Αυτές οι πατάτες καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή τη δεκαετία του 1920 και έκτοτε απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών λόγω της ανώτερης ποιότητάς τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More