Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδείες και ομιλίες από τους πολιτικούς αρχηγούς – Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο δρόμο προς τις κάλπες

Στο διακύβευμα της επερχόμενης κάλπης της 21ης Μαΐου εστιάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ισχυρή αυτοδυναμία ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «συνταγή παραλυσίας» μία ενδεχόμενη κυβέρνηση ανοχής. Για «αμετροέπεια του κ. Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. Να λάβουν οι πολίτες την απόφαση για αλλαγή, κάλεσε τους πολίτες ο Νικος Ανδρουλάκης. Ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας, λένε Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Με περιοδειες και ομιλίες οι πολιτικοί αρχηγοι εντείνουν τον προεκλογικό αγωνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν την ΝΔ σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της αυτοδυναμίας, χαρακτηρίζοντας συνταγή αστάθειας και παραλυσίας σχηματισμό κυβέρνησς που δεν θα έχει την πλειοψηφία και θα στηριζεται στην ανοχή αλλων κομματων.

«Έχω μια καθαρή πρόταση στους πολίτες και εξηγώ γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαιότητα για τη χώρα. Η θέση μου, λοιπόν, είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής. Θεωρώ ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Θα είναι αυτή που θα ορίσει ποιος θα κυβερνήσει» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Real News»κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει εγκλωβιστεί στο στρατηγικό αδιέξοδο της αυτοδυναμίας λόγω αδυναμιας εύρεσης εταιρου: «Εκτός εάν φτάσουμε να δούμε συνεργασία του ωτακουστή με τον παρακολουθούμενο. Σ’ σε ένα τέτοιο σενάριο βέβαια θα έχει ενδιαφέρον και να δούμε ποιες ακριβώς θα είναι οι πολιτικές συγκλίσεις σε δύο υποτίθεται αντικρουόμενα προγράμματα. Αν δεν συμβεί, πάντως, αυτό το οξύμωρο, αλλεπάλληλες εκλογές δεν συνάδουν με σταθερότητα, αλλά με περιπέτειες. Και η μόνη λύση σταθερότητας απέναντι στην αμετροέπεια Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Περιστερι κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως κάνει προεκλογική εκστρατεια χρησιμοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό λέγοντας ότι «από τα 74 ονόματα της εκλογικής επιτροπής, που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, οι 44 είναι γενικοί γραμματείς υπουργείων, μετακλητοί υπάλληλοι, μέλη διοικητικών συμβουλίων και άλλα στελέχη διορισμένα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία κάνει προεκλογική εκστρατεία από τους φόρους του ελληνικού λαού»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο δρόμο για τις εκλογές, δήλωσε για το κόμμα του: «Στο ΠΑΣΟΚ αγωνιζόμαστε να κάνουμε τον δικαιολογημένο θυμό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία όχι μία επιλογή καταστροφής, αλλά μία απόφαση αλλαγής. Μία θετική ψήφο υπέρ ενός πολύ συγκεκριμένου προγράμματος ριζικών μεταρρυθμίσεων για πολλές και καλές θέσεις εργασίας, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και ασφάλεια».

Την ενίσχυση του ΚΚΕ για να αντιμετωπιστουν οι αντιλαικες πολιτικες ζητα ο Δημήτρης Κουτσουμπα. «Η ψήφος καταδίκης στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα μπορεί να πιάσει τόπο μόνο αν δοθεί στο ΚΚΕ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα γι’ αυτά που έρχονταν και είπε την αλήθεια όταν κάθε επίδοξος διαχειριστής έκανε ξεδιάντροπο εμπόριο ελπίδων», πρόσθεσε.

Όχι σε κυβερνηση συνεργασιας λένε Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Την ίδια ώρα ο Κυριακος Βελοπουλός περιοδευει στην Πατρα, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει στην Ξανθη.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More