Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Παράλληλες εκδηλώσεις με την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- ΠΕ Ηλείας θα διοργανώσει την εκδήλωση με τίτλο: «Γνωρίζοντας τα Ολυμπιακά Αθλήματα- Ολυμπιακή Εβδομάδα -Αφή Ολυμπιακής Φλόγας» στις 12- 16 Απριλίου 2024 στην Π.Ε. Ηλείας.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η στήριξη του αθλητισμού μέσω της διοργάνωσης αυτής καθώς και να παραμείνει ζωντανή η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και η συνέχιση του τελετουργικού της έναρξης τους, με την αφή της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους τόσο του νομού όσο και της ευρύτερης περιοχής. Είναι σημαντικό στις μέρες της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνει η χώρα μας, να διαχέεται το αίσθημα της αισιοδοξίας και της ψυχικής ανάτασης και να δημιουργούνται μέσα από τον αθλητισμό διδακτικά συμπεράσματα, ειδικά προς τους νέους, μέσα από δρώμενα με αθλητικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 16 Απριλίου 2024, στην Αρχαία Ολυμπία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνας στην εκδήλωση «Γνωρίζοντας τα Ολυμπιακά Αθλήματα- Ολυμπιακή Εβδομάδα -Αφή Ολυμπιακής Φλόγας» θα μεταβούν στο Νομό Ηλείας δυο Ολυμπιονίκες ο Πύρρος Δήμας και ο Ιωάννης Μελισσανίδης όπου θα επισκεφθούν σχολεία της περιοχής στα οποία θα διατεθεί «Ολυμπιακή ώρα» στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης των αθλημάτων και συζήτησης των παιδιών με τους Ολυμπιονίκες και θα μοιραστεί φυλλάδιο σχετικό με την ιστορία της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και των ολυμπιακών αθλημάτων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More