Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περπατώ στον Βόλο – Ξεναγήσεις στην πόλη

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού και το Τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου υλοποιούν για δεύτερη χρονιά μια σειρά δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη του Βόλου για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Πρόκειται για τη δράση «Περπατώ στον Βόλο-Ξεναγήσεις στην πόλη», η οποία ξεκινάει την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και θα διαρκέσει έως τέλη Σεπτεμβρίου 2024. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στην προώθηση του Βόλου ως προορισμού αστικού τουρισμού – city break, ο οποίος είναι ένας βασικός στόχος του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου για το 2024.

Οι ξεναγήσεις θα γίνονται με τη συμμετοχή πιστοποιημένων τοπικών ξεναγών με σκοπό να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον Βόλο με έναν διαφορετικό τρόπο, διασχίζοντας την όμορφη πόλη με τα ιστορικά της αξιοθέατα, δίνοντας τους την ευκαιρία να βιώσουν το παρόν της πόλης και να πληροφορηθούν για το παρελθόν της, τους μύθους, την ιστορική της εξέλιξη, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της.

Επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να περπατήσουν σε μία μοναδική διαδρομή ξενάγησης και ανακάλυψης των αξιοθέατων του Βόλου που περιλαμβάνει περιήγηση στην περιοχή των Παλαιών, στο κέντρο της πόλης και στην παραλία με διάρκεια περίπου 2 ώρες. Κατά την ξενάγηση οι επισκέπτες θα περνούν από το Μουσείο της Πόλης, το Δημαρχείο, την εμπορική αγορά, τα ψαράδικα, τον σιδηροδρομικό σταθμό, την παραλία και πολλά άλλα ιστορικά σημεία του Βόλου.

Οι πεζοπορικές ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν και θα ξεκινούν κάθε Παρασκευή στις 10:30 π.μ. με αφετηρία και σημείο συνάντησης το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου (Σέκερη 1,έναντι ΚΤΕΛ), ενώ την κάθε ξενάγηση συνοδεύει τοπικός πιστοποιημένος ξεναγός, με γλώσσα ξενάγησης την αγγλική, όταν υπάρχει συμμετοχή επισκεπτών από το εξωτερικό.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμετοχή του στην ξενάγηση μπορεί να κάνει κράτηση στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου με τους παρακάτω τρόπους:

στο τηλ. 2421030930 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 8:30 μέχρι τις 15:30
στέλνοντας email στο [email protected] ή
μέσω της ιστοσελίδας https://www.volosinfo.gr/el/free-volos-walking-tour.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More