Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πεσκόφ: Ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Ντονμπάς την κατάλληλη στιγμή – Συνάντηση με τον Ζελένσκι υπό την προϋπόθεση προηγούμενης συμφωνίας

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Ντονμπάς όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, μια συνάντηση του με τον Ζελένσκι υπό την προϋπόθεση μιας προηγούμενης συμφωνίας, έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ανέφερε ότι μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα είναι δυνατή υπό την προϋπόθεση ότι τα μέρη θα καταλήξουν σε συμφωνία για την επίλυση της κατάστασης, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη.

Συγκεκριμένα, τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα “Izvestia” στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF).

«Όσον αφορά το ταξίδι του προέδρου, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα γίνει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή», είπε, μετέδωσε το TASS.

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε επίσης τα μεγάλα σχέδια της Ρωσίας για την ανάπτυξη του Ντονμπάς.
«Τα σχέδια ανάπτυξης είναι εκτεταμένα, μπορείτε να δείτε ότι η κατασκευή είναι σε εξέλιξη, νέες εγκαταστάσεις τίθενται σε λειτουργία, γίνονται εντατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των συστημάτων ζωτικής σημασίας για τη ζωή. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή νερού, ηλεκτρισμού και τις κοινοτικές εγκαταστάσεις. Η δουλειά είναι εντατική, πολλές, πολλές χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται εκεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχιστεί», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ανέφερε ότι μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα είναι δυνατή υπό την προϋπόθεση ότι τα θα μέρη καταλήξουν σε συμφωνία για την επίλυση της κατάστασης, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη.

«Όσο για τη συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Κανείς δεν χρειάζεται μια συνάντηση για χάρη της συνάντησης. Για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση και να μπει στην ημερήσια διάταξη η ίδια η ιδέα μιας τέτοιας συνάντησης, είναι απαραίτητο να εργαστούμε, να χτίσουμε τα θεμέλια μιας συμφωνίας που μπορεί να επιβεβαιωθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά αυτό δεν είναι ακόμα στην ημερήσια διάταξη», τόνισε ο Πεσκόφ, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Μιλώντας για τη συμφωνία για τα σιτηρά, υπενθύμισε ότι ο Ρώσος ηγέτης είχε προηγουμένως δώσει πολύ υψηλή αξιολόγηση των μεσολαβητικών προσπαθειών που έκανε η Τουρκία σε αυτή την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών που έκανε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεμπλοκάρει το ζήτημα των σιτηρών.

«Τελικά επετεύχθησαν όλες οι συμφωνίες». Ο μηχανισμός λειτουργεί», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More