Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πιερία – Ένας μοναδικός τόπος διακοπών

Μια ατελείωτη διαδρομή, που περιλαμβάνει φυσικές ομορφιές, το μοναδικό βουνό των θεών, καταπληκτικές παραλίες, ιστορικούς τόπους, χιλιάδες χρόνια παράδοσης, γαστρονομικές εκπλήξεις φυσικά την ελληνικής φιλοξενία. Αυτή είναι η Πιερία, όπως την περιγράφει ο Γιώργος Καραλής αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου Ολύμπου. Αυά βρίσκουν οι τουρίστες, που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον νομό. Όπως λέει χαρακτηριστικά «τα Σαββατοκύριακα δεν πέφτει καρφίτσα».

Οι επισκέπτες προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από τα Βαλκάνια, διότι ευνοεί η εύκολη οδική πρόσβαση. Ωστόσο, την Πιερία έχουν ανακαλύψει τουρίστες κυρίως από το Ισραήλ, Γάλλοι και Γερμανοί. Η προσπάθεια των αρμοδίων επικεντρώνεται τώρα στην βρετανική αγορά.

Οι βαλκάνιοι τουρίστες που αρχίζουν τις διακοπές τους στην αρχή της σαιζόν τον Ιούνιο, διαθέτουν μικρότερο προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου πραγματοποιούν μικρότερη κατανάλωση στα τοπικά καταστήματα. Αυτό αλλάζει σταδιακά με την κορύφωση της σαιζόν έως και τον Αύγουστο, οπότε οι τουρίστες με μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες δαπανούν περισσότερα και έτσι υπάρχει μια ισορροπία.

«Μετά τον κορωναϊό η Πιερία ανέβηκε πολύ τουριστικά και σε αυτό βοήθησαν πολύ τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού που έχουν αυξηθεί σε αριθμό και απευθύνονται σε περισσότερους.

Από το Δίον και το αρχαιολογικό μουσείο, τον Πλαταμώνα με το Μεσοβυζαντινό Κάστρο, η διαδρομή από τους Νέους Πόρους έως τις Αλυκές Κίτρους, τον Πλαταμώνα, την Σκοτίνα, την Λεπτοκαρυά, την Κατερίνη έως τα Τέμπη και την Ραψάνη, αποκαλύπτει όλο τον πλούτο της Πιερίας. Ο επισκέπτης μπορεί να γεμίσει μια εβδομάδα διακοπών με ένα πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων, σημειώνει ο κ. Καραλής.

Η Πιερία δεν αποτελεί εξαίρεση στο θέμα των ημερών, δηλαδή την παράνομη κατάληψη των παραλιών από επιχειρηματίες και την αδυναμία των επισκεπτών να φτάσουν στην θάλασσα και να απολαύσουν το μπάνιο τους δωρεάν. Σύμφωνα με τον κ. Καραλή, «υπάρχει καλή συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, και όπου χρειάζεται ο Δήμος επεμβαίνει και ελπίζουμε οι επιχειρηματίες να αντιληφθούν το λάθος τους και να συμμορφωθούν».

Φρούδες ελπίδες, καθώς οι τοπικές αρχές επιδεικνύουν σκανδαλώδη επιείκεια ή ακόμη εθελοτυφλούν στις παρανομίες “ημετέρων και γνωστών”. Έχει αποδειχθεί πλέον, ότι μόνο με την αυστηρή τήρηση των νόμων και τιμωρητικά μέτρα, θα αποκατασταθεί η τάξη προς όφελος του συνόλου των πολιτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More