Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πιερία και προσκυνήματα»- ημερίδα για τον θρησκευτικό τουρισμό

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της Πιερίας, ο θρησκευτικός τουρισμός αναδεικνύεται μέσα από την παρουσίαση ενός λευκώματος, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ημερίδας στην Κατερίνη. 

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Eλένη Καμπάκη, δεν θα μπορούσε να μην παραστεί στην εκδήλωση, προκειμένου να ενημερώσει για ένα θέμα που αφορά κάθε επισκέπτη του νομού.

Τα «Προσκυνήματα της Πιερίας», ανοίγουν έναν νέο κύκλο θέασης του τοπίου, της πολιτισμικής παράδοσης, της θρησκευτικότητος, της ιστορικής μνήμης της Πιερίας, περιδιαβαίνοντας με μια ολιστική διάθεση διερεύνησης στα μονοπάτια της σκέψης, όπως σημειώνει η  Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος Δ.Σ.  Ε.Ο.Τ..

Είναι η διάθεση των ταξιδιωτών να έρθουν σε επαφή με περισσότερο πνευματικά παρά με υλικά πράγματα, και αυτό αντανακλά μια διαφορετική αντίληψη, που δημιουργήθηκε μετά την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα προβλήματα ενώπιον των οποίων βρίσκονται τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι.

Η Πιερία είναι μια περιοχή όπου συναντώνται όλα όσα ενδιαφέρουν τον επισκέπτη, σημειώνει η κ. Γκερέκου.

Με άξονα τον θρησκευτικό τουρισμό προβάλλεται μια τεράστια παλέτα χρωμάτων, ήχων, γεύσεων, που συγκινούν όλες τις αισθήσεις και το πνεύμα.

Σύντομα θα ξεκινήσει το φεστιβάλ Ολύμπου, δίνοντας μια πρόγευση της ελληνικής ψυχαγωγίας. Εκεί στις υπώρειες του βουνού των θεών πάντα υπάρχουν εκπλήξεις για τους επισκέπτες, που αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία από τον συνήθη κλασσικό τουρισμό. Τι καλύτερο λοιπόν από το ότι στο πνεύμα του Ξένιου Δία, έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των σημερινών κατοίκων και να συμμετέχουν βιωματικά σε αυτόν.

Κάθε βήμα των επισκεπτών στην Πιερία είναι και ένα προσκύνημα. Μέσα από το λεύκωμα που περιηγείται από τους αρχαίους έως τους  πιο σύγχρονους τόπους θα ανακαλύψουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, που βρίσκεται άλλοτε σε διονυσιακή και άλλοτε σε κατανυκτική αναζήτηση. Όσο για τις λοιπά πλεονεκτήματα των παραθαλάσσιων και ηλιόλουστων προορισμών τα λόγια είναι περιττά

Η πολυδιάστατη προβολή με επίκεντρο τον θρησκευτικό τουρισμό είχε την σύμπραξη όλων των δυνάμεων του νομού και αναμένεται να είναι διαρκείας, όπως και οι αφίξεις των επισκεπτών που αναμένονται για όλον τον χρόνο και όχι μόνο την θερινή περίοδο. Όπως εκτιμά η κ. Γκερέκου, η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από κάθε άλλη τουριστική περίοδο και έχει παραταθεί από τους πρώτους μήνες της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Σε αυτό βοηθά ότι έχουν αυξηθεί οι πτήσεις από τις ΗΠΑ, ενώ μεγάλο αναμένεται το κύμα των τουριστών από την Σκανδιναβία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More