Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πικ Νικ Urban Festival στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο Πικ Νικ Urban Festival! επέστρεψε σήμερα (1/10) στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Βασικά συστατικά του, η μουσική, το σινεμά και φυσικά φαγητό, καθώς από νωρίς στρώθηκαν τα καρό τραπεζομάντηλα.

Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν στα γρασίδια στη νέα παραλία και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ένα ατμοσφαιρικό απόγευμα και μια όμορφη βραδιά.

Η εκδήλωση που φέτος πραγματοποιείται στη νέα παραλία, καθώς η Ρωμαϊκή Αγορά παραμένει κλειστή λόγω έργων, θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Μαγνητικά Πεδία», του Γιώργου Γούση.

Το Πικ Νικ Urban Festival ξεκίνησε το 2012 και έκτοτε αποτελεί ένα καθιερωμένο θεσμό στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης. Από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα είχε ως στόχο και κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της σύγχρονης πόλης και των κατοίκων της, με τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και την δημιουργία μιας κοινής για τους θεατές στο κέντρο της πόλης, ενώ παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και στην Αρχαία Δωδώνη.

Την ίδια ώρα στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται το φεστιβάλ Βαρδάρη, από την ομάδα γειτονιάς Βαρδάρη και περιλαμβάνει φαγητό, δραστηριότητας και συναυλία.

*Το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ στις συναυλίες υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More