Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Πλήγμα” για τον τουρισμό της Β. Ελλάδας η ανάφλεξη στο Ισραήλ

Ο πόλεμος, που μαίνεται τα τελευταία 24ωρα στο Ισραήλ, προκαλώντας γεωπολιτική αστάθεια επηρεάζει και τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, που υπάρχουν οι επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο είναι μεγάλες και φτάνει να αναλογιστεί κανείς ότι ιδίως για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα, οι Ισραηλινοί κατείχαν μία από τις πιο υψηλές θέσεις ως προς τους εισερχόμενους επισκέπτες για το 2022 ενώ υπήρχαν πολύ υψηλές προσδοκίες και για τους επόμενους μήνες του 2023.

Ήδη από την Κυριακή ξεκίνησαν να χτυπούν τα τηλέφωνα στα τουριστικά πρακτορεία για εκατοντάδες ακυρώσεις τον μήνα Οκτώβριο ενώ υπάρχουν ακυρώσεις και σε μεγάλα πρότζεκτ, τα οποία θα έτρεχαν μέσα στο 2024 και πρόκειται για γκρουπ με πάνω από 1.000 άτομα.

Σε ό,τι αφορά τους Ισραηλινούς, που βρίσκονταν στη χώρα μας, σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όσοι έπρεπε να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους, βρήκαν αεροπορικά εισιτήρια και πτήσεις και επέστρεψαν στο Ισραήλ. Από την άλλη, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων, που επιλέγουν να παρατείνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας γιατί αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και θέλουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Συνολικά, οι προβλέψεις των παραγόντων του τουρισμού είναι δυσοίωνες, τηρούν στάση επιφυλακής και βλέπουν ότι οι επιπτώσεις πιθανώς να είναι και μακροπρόθεσμες.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More