Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποζρικίδης: «Τα μηνύματα των εκθετών κάνουν λόγο για μια πολύ πετυχημένη Agrotica»

Η επόμενη μέρα της επετειακής 30ης Αgrotica έχει έρθει και οι εκθεσιακοί χώροι της ΔΕΘ αδειάζουν από τα τελευταίας τεχνολογίας γεωργικά μηχανήματα .

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η φετινή Agrotica που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις για τον αγροτο-οικονομικό τομέα στην Ευρώπη, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 1804 εκθέτες από 49 χώρες κάλυψαν κάθε τετραγωνικό εκθεσιακού χώρου παρουσιάζοντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια τεχνολογία από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας και προσέλκυσαν μάλιστα περισσότερους από 150 χιλιάδες επισκέπτες και πολλές διεθνείς αποστολές

«Ήρθαν πάρα πολλές ξένες αποστολές, εκτός από την Ελλάδα που ήρθαν από όλα τα μέρη του κόσμου, συνεταιρισμοί με λεωφορεία, αυτοκίνητα, κόσμος από το εξωτερικό, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή. Αυτό δείχνει ότι η ελληνική παραγωγή είναι πάρα πολύ καλή και ανταγωνιστική. Τα μηνύματα που έχουμε από τους εκθέτες, μιλούσαν για μια πολύ πετυχημένη Agrotica, στην ουσία της, δηλαδή στο εμπορικό κομμάτι. Καταφέραμε να γίνει ένα πολιτικό debate σε σχέση με τη στρατηγική του πρωτογενούς τομέα, γιατί είδαμε ότι εκτός από τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, ήρθαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τους αρχηγούς τους, έγινε μια ζύμωση, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ, στρατηγικές τα οποία είναι χρήσιμα γιατί καταλήγουν σε μία σύνθεση απόψεων που μπορεί να βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα να αναδειχθεί σαν ένα πυλώνας», όπως ανέφερε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της Ηelexpo – ΔΕΘ.

Η 30η Agrotica έγινε και φέτος το πεδίο ανάπτυξης του πολιτικού διαλόγου που αφορά στο παρόν, το μέλλον, και τις προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα, στο φόντο των δυναμικών κινητοποιήσεων των αγροτών.

Τέλος οι χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν την Θεσσαλονίκη στο τετραήμερο της Agrotica άφησαν ένα εξαιρετικά σημαντικό αποτύπωμα και στην οικονομία της πόλης.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Έπιασε ξανά κορυφές η 30η Agrotica

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More