Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιος είναι ο φαρσέρ του BBC και πώς το έκανε;

Το BBC Sport έπεσε θύμα μεγάλης φάρσας το απόγευμα της Τρίτης μετά από θορύβους πορνό κατά τη διάρκεια της ζωντανής κάλυψης της αναμέτρησης του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Γουλβς και της Λίβερπουλ στο Molineux.

Ο παρουσιαστής Γκάρι Λίνεκερ εξέλαβε το περιστατικό με μια δόση χιούμορ, αλλά αρχικά φάνηκε στιγμιαία ξαφνιασμένος από τη φάρσα και προσπαθούσε να κρύψει την αμηχανία του καθώς κοίταξε τον συνάδελφο και πρώην Άγγλο επιθετικό Άλαν Σίρερ στο σχολιασμό.

Ο Λίνεκερ προσπάθησε να γελάσει από το περιστατικό καθώς ο θόρυβος συνέχιζε να ακούγεται και είπε στον Σίρερ: «Κάποιος στέλνει κάτι στο τηλέφωνο κάποιου, νομίζω. Δεν ξέρω αν το άκουσες στο σπίτι».

Αργότερα στο Twitter αποκάλυψε ότι η αιτία των θορύβων ήταν ένα κρυμμένο κινητό τηλέφωνο που είχε «κολλήσει με ταινία στο πίσω μέρος του σετ».

Ο φαρσέρ του YouTube, Daniel Jarvis, 34 ετών, ισχυρίστηκε από τότε ότι ήταν πίσω από το κόλπο.

Ποιος είναι ο Jarvo;

Ο Jarvis, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Jarvo, έχει περίπου 180.000 συνδρομητές στο YouTube, τη στιγμή που γράφεται το άρθρο.

Είχε προηγουμένως εμπλακεί σε μια σειρά από αθλητικές φάρσες, συμπεριλαμβανομένης αυτής με την παρωδία τραγουδιού στον εθνικό ύμνο στο Principality Stadium για τον αγώνα ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας εναντίον της Ουαλίας ενώ φορούσε το κιτ All Blacks.

Ανέλαβε επίσης την κατάδυση κατά τη διάρκεια του 2015 FINA Diving World Series, όπου αγωνιζόταν ο Tom Daley, και κατάφερε να ξεπεράσει την ασφάλεια, να σκίσει τα ρούχα του και να πηδήξει από την πλατφόρμα των 10 μέτρων.

Την ίδια χρονιά, φυλακίστηκε επειδή σκηνοθέτησε μια ψεύτικη ληστεία έργων τέχνης που προκάλεσε ταραχή στην Εθνική Πινακοθήκη, καθώς μαζί με μερικούς φίλους έτρεχαν γύρω από τη γκαλερί με καλσόν πάνω από τα κεφάλια τους ενώ κρατούσαν τα έργα τέχνης με καλσόν!

Τον Μάιο του 2022, ο Jarvis έπεσε από μια θύρα στο Stade de France για να πανηγυρίσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νίκη 1-0 επί της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League!

Καταδικάστηκε με αναστολή τον περασμένο Οκτώβριο αφού καταδικάστηκε προηγουμένως για επιβαρυντική παραβίαση σε ένα περιστατικό όπου συγκρούστηκε με τον Άγγλο αθλητή του κρίκετ Τζόνι Μπάιρστοου όταν εισέβαλε στο γήπεδο «Οβάλ» στο νότιο Λονδίνο κατά τη διάρκεια ενός τεστ.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ εβδομάδων με αναστολή για δύο χρόνια, και του απαγόρευσαν επίσης να παρευρεθεί σε οποιοδήποτε χώρο όπου διεξάγεται αθλητικός αγώνας στην Αγγλία και την Ουαλία για δύο χρόνια, να ταξιδέψει στο εξωτερικό για 12 μήνες και να υποβληθεί σε δραστηριότητα αποκατάστασης απαίτηση.
Ένα κλιπ στη σελίδα του Τζάρβις στο Twitter εμφανίστηκε να τον δείχνει στο Molineux πριν από τη φάρσα.

Πώς ο Jarvo μπήκε στο πλατό του BBC;

Λίγο μετά τη φάρσα, το BBC ζήτησε συγγνώμη σε όποιον μπορεί να προσβλήθηκε από το συμβάν.
Εκπρόσωπος του BBC ανέφερε στο Twitter: «Ζητούμε συγγνώμη από τους θεατές που προσβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του ποδοσφαίρου σήμερα το απόγευμα. Ερευνούμε πώς συνέβη αυτό».

Αλλά τώρα εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το πώς κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο στούντιο εξαρχής, που ήταν μια μεγάλη παραβίαση της ασφάλειας.

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς ο Τζάρβις απέκτησε πρόσβαση στα στούντιο του BBC στο γήπεδο ή τοποθέτησε το κινητό τηλέφωνο όπου ακουγόταν.

Πιστεύεται ότι ένας φίλος του Tommy, πήρε μαζί του τον Jarvis, πριν ξεκινήσει για το γήπεδο Molineux του Wolverhampton Wanderers και μπήκε κρυφά στο στάδιο.
Το BBC ξεκίνησε έρευνα για το πώς μπόρεσαν να παραβιάσουν και οι δύο την ασφάλεια.

Ο πατριός του είπε στη MailOnline: «Μόλις βγήκε με την τσάντα του χθες και έφυγε.

“Προφανώς το σχεδίασε πολύ προσεκτικά, αλλά δεν μου είπε λέξη. Ακόμα δεν έχει πει πολλά. Απλώς κάνει το κομμάτι του και θα το ακούσετε μετά.”

Σύμφωνα με την MailOnline, πέρυσι ο Jarvis αποκλείστηκε από όλα τα αθλητικά γήπεδα του Ηνωμένου Βασιλείου για δύο χρόνια, δηλαδή μία ώρα πριν από την έναρξη του γεγονότος και μέχρι μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα.
Φάνηκε ότι επισκέφτηκε το γήπεδο τη Δευτέρα, που σημαίνει ότι βρήκε τον τρόπο να παρακάμψει τα πρωτόκολλα ασφαλείας.
Οι αρχές έχουν διευκρινίσει ότι δεν σημειώθηκε κανένα ποινικό αδίκημα κατά τη φάρσα.
Η αστυνομία των Γουέστ Μίντλαντς είπε: «Έχουμε έρθει σε επαφή με τον σύλλογο και είμαστε ικανοποιημένοι που δεν έχουν λάβει χώρα ποινικά αδικήματα».

Πηγή: upday.com
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More