Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτική αντιπαράθεση για τον Αχ. Μπέο μετά τη χειροδικεία σε πολίτη – Μέσα από τα social media η απάντηση του δημάρχου Βόλου

Να ζητήσει την αποχώρηση του Αχιλλέα Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου, καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καταγγέλλοντας ότι ο κ. Μπέος έδειρε και κατάβρεξε δύο πολίτες. “Δεν δώσαμε ποτέ στήριξη στον Μπέο, για να την άρουμε”, απάντησε η ΝΔ. Σε ανάρτησή του ο Αχιλλέας Μπέος γνωστοποίησε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση, συναντήθηκε με τον νεαρό άντρα και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε επεισόδιο ανάμεσα στο δήμαρχο Βόλου και πλημμυροπαθείς. Κάτοικοι της περιοχής Άλλη Μεριά είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να αποτρέψουν εργασίες σε ρέμα. Όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν, με έναν εξαγριωμένο νεαρό άντρα να επιτίθεται φραστικά στον Αχιλλέα Μπέο και εκείνος να απαντά με χειροδικία, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Ο δήμαρχος Βόλου απέδωσε την αντίδρασή του στην ένταση και τον εκνευρισμό από την αϋπνία. Με ανάρτησή του ως Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει τη στήριξή του από τον Αχιλλέα Μπέο και τους ψηφοφόρους να δώσουν μια πρώτη ανάσα στη χώρα την ερχόμενη Κυριακή.

«Καλώ τον πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρησή του από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου. Άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε νέους που πνίγουν τις πόλεις τους και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλου για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία απάντησε ότι δεν έδωσε ποτέ στήριξη στον κ. Μπέο για να την άρει, συμπληρώνοντας ότι είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών.

«Θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις Περιφέρειες καθώς και τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος. Ζητάει δηλαδή ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι εκτός από τη δική του εκδοχή μετα- πολιτικής, ο κ. Κασελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια» ανέφερε η δήλωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Στην περιοδεία του σε Πάτρα και Κόρινθο ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε την κυβέρνηση για τη διαχείριση της κατάστασης στη Θεσσαλία και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία στις εκλογές, τις περιφερειακές, τις αυτοδιοικητικές να στείλει ένα μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία. “Ως εδώ”. Δεν μπορεί να είναι προτεραιότητά τους η εξουσία και να θυσιάζουν καθημερινά το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Λύθηκε η παρεξήγηση», σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο

Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Μπέος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την λεκτική και σωματική βία που άσκησε έναντι του εξαγριωμένη δημότη Βόλου, με ανάρτησή του γνωστοποίησε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση. Στο βίντεο που δημοσίευσε φαίνεται ότι συναντήθηκε με τον νεαρό άντρα στο γραφείο του και αφού δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, το συμβάν θεωρείται λήξαν, όπως υποστήριξε.

Λίγη ώρα αργότερα ο δήμαρχος Βόλου, με νέα ανάρτηση απάντησε στα περί στήριξης του από τη Νέα Δημοκρατία, ότι από το 2014 που ασχολείται με το Δήμο Βόλου ουδέποτε έλαβε ή διεκδίκησα τη στήριξη ή το χρίσμα από κάποιο πολιτικό κόμμα.

«Ο λαός του Βόλου με εκλέγει, αυτός μου δίνει το δικαίωμα να διοικώ, αυτός μπορεί, και μόνος αυτός, να μου το αφαιρέσει. Επειδή ο Βόλος μας περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, μετά τις δύο καταστροφικές πλημμύρες, και προφανώς έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ δεν δίνω συνέχεια στις δηλώσεις Κασσελάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέος.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για Μπέο: Ο Μητσοτάκης να άρει τη στήριξή του

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Αποδοκιμάζει τις πράξεις του Αχ. Μπέου – Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τη στήριξή του στις δημοτικές εκλογές

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More