Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολυβραβευμένες ελληνικές ταινίες στον δρόμο… για το Μόναχο

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου Μονάχου έρχεται και πάλι για 37η χρονιά για να ταξιδέψει τους Βαυαρούς σινεφίλ και τους ομογενείς στον συναρπαστικό κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου!

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 20 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους και ανάμεσά τους τέσσερις μεγάλες πρεμιέρες στη Γερμανία. Η 37η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου θα λάβει χώρα από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και παρουσιάζει προβολές πρώτης γραμμής, συζητήσεις και εκπλήξεις που έρχονται για να αναδείξουν τον πλούτο του ελληνικού κινηματογράφου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται σε τρεις διαφορετικές αίθουσες στο Rio Filmpalast, στο Gasteig HP8 και στο Neues Rottmann.

Η αυλαία ανοίγει στις 18 Νοεμβρίου με την ταινία «Inside» του Βασίλη Κατσούπη στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γουίλεμ Νταφόε (Willem Dafoe), ο οποίος σολάρει…απομονωμένος σε μια αίθουσα γεμάτη έργα τέχνης κατά τη διάρκεια μιας ληστείας που πήγε (πολύ) στραβά. Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με γερμανικούς υπότιτλους.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμη η ταινία «Ησυχία 6-9» (Silence 6-9), του Χρήστου Πασσαλή, η μαύρη κωμωδία «Black Stone» του Σπύρου Ιακωβίδη, τα “Μαγνητικά πεδία” του Γιώργου Γούση, “Εκεί που ζούμε” του Σωτήρη Γκορίτσα, «Με αξιοπρέπεια» (Dignity) του Δημήτρη Κατσιμίρη, «Πίσω από τις Θημωνιές» (Behind The Haystacks) της Ασημίνας Προέδρου, το ντοκιμαντέρ «Kristos – The Last Child» της Ιταλίδας Τζούλια Αμάτι, το ντοκιμαντέρ «Τέλος Χρόνου» (Final Year) του Λουκά Παλαιοκρασά, το ντοκιμαντέρ «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του…)» (AKOE/AMFI: The Story of a Revolution) του Ιωσήφ Βαρδάκη και το ντοκιμαντέρ «Πένθος – Αυτοί που μένουν» (Grief – Those Who Remain) που σκηνοθέτησαν οι Μυρτώ Πατσαλίδου και Μαρία Λούκα.

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου τιμά φέτος το σπουδαίο έργο του Νίκου Νικολαΐδη.

Μετά την πετυχημένη sold out προβολή της «Γλυκιάς Συμμορίας» τον περασμένο Αύγουστο στις Ημέρες Κινηματογραφικής Τέχνης στο Μόναχο, έρχονται οι «Τα Κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» (The Wretches are still singing) – η ταινία σύμβολο της γενιάς της δεκαετίας του 1950 και «Ο Χαμένος τα παίρνει όλα» (The Loser Takes It All) ολοκληρώνοντας την τριλογία τα «Χρόνια της Χολέρας».

Θα προβληθούν ακόμη επτά μοναδικές ταινίες μικρού μήκους στο πρόγραμμα «Kurzfilme aus Griechenland».

Από βραβευμένες δημιουργίες μέχρι νέες σκηνοθετικές φωνές, η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου καλύπτει όλες τις τάσεις νέων Ελλήνων σκηνοθετών. Φετινός καλεσμένος της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου ο κ. Λουκάς Παλαιοκρασάς.

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου διοργανώνεται από τους Cinephile München
και την Filmstadt München, ενώ συγχρηματοδοτείται από το Πολιτιστικό Τμήμα της πόλης του
Μονάχου. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μονάχου στηρίζει τον θεσμό σε όλες τις προβολές στο Gasteig HP8.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.griechischefilmwoche.com | www.filmstadtmuenchen.de

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More