Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολωνία: Μέτρα ασφάλειας για τον Ντόναλντ Τουσκ μετά από απειλές και την απόπειρα δολοφονίας του ομολόγου του Ρ. Φίτσο  

 Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχθηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου ομολόγου του Ρόμπερτ Φίτσο. Ο πολωνικός ειδησεογραφικός ιστότοπος υποστηρίζει ότι τα μέτρα προστασίας για τον Πολωνό διευθύνοντα σύμβουλο θα ενισχυθούν, αναφέρει το Reuters.

«Υπήρχαν πολλά τέτοια αυτά χθες», έγραψε την Πέμπτη ο Τουσκ σχολιάζοντας μια ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) με την εικόνα ενός στιγμιότυπου οθόνης το οποίο έλεγε: «Σήμερα, οι Σλοβάκοι μας έδωσαν ένα παράδειγμα του τι πρέπει να γίνει με τον Ντόναλντ Τουσκ» αν αποφασίσει να μην επενδύσει σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο στην κεντρική Πολωνία.

Το πολιτικό κλίμα στην Πολωνία έχει ριζοσπαστικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, με το τραγικό γεγονός της δολοφονίας το 2019 ενός φιλελεύθερου δημάρχου της πόλης του Γκντανσκ, ο οποίος επέκρινε τα αντιμεταναστευτικά μέτρα που έλαβε το τότε κυβερνών Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS).

Επικαλούμενη πηγή από την πολωνική υπηρεσία ασφαλείας, η ιστοσελίδα Wp.pl ανέφερε ότι τα μέτρα για την προστασία του πρωθυπουργού θα ενισχυθούν μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο. «Προφανώς, αναλύουμε και εξάγουμε συμπεράσματα, αλλά δεν τα συζητάμε δημόσια», είπε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Tomasz Siemoniak στο Wp.pl.

 Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More