Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ποντιακή Εστία Μελβούρνης” 47 χρόνια προσφοράς

Έκλεισε τα 47 της χρόνια η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας “Η Ποντιακή Εστία”, με μία πανηγυρική εκδήλωση που συγκέντρωσε πολλούς ομογενείς συμπατριώτες μας από όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας.

Τα μέλη της “Ποντιακής Εστίας” , προσπαθούν 47 χρόνια τώρα να διαδώσουν και να διασώσουν την ποντιακή κουλτούρα και τον ποντιακό πολιτισμό, να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Μιας πατρίδας που δεν γνώρισε κανένας τους.

Η εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Star International που από νωρίς κατέκλυσαν την αίθουσα ομογενειακοί παράγοντες, μέλη, παλαιοί χορευτές, φίλοι και φίλες του Συλλόγου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποδέχτηκαν τους επισήμους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Τον εκπρόσωπο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην πόλη της Μελβούρνης κ. Πέτρο Ράτσικα τον πρόεδρο της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και του αδελφού Ποντιακού συλλόγου «Αγίου Γεωργίου» Περθ, κ. Χαράλαμπο Ναβροζίδη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Αντώνη Τσουρδαλάκη, τις πρώην προέδρους των Ομοσπονδιών κ. Συμέλα Σταματοπούλου και Ρώμα Σιάχου, τους πρώην πρόεδρους της “Ποντιακής Εστίας”, κ. Σάββα Αθανασιάδη και κ. Λίτσα Αθανασιάδη. πρόεδρο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, την πρόεδρο του αδελφού ποντιακού σωματείου “Ποντοξενητέα” Σίδνεϊ, κ. Μαρία Νικολαΐδη-Άνθονυ και μέλη του Δοικητικού Συμβουλίου, τους εκπροσώπους της Παναγίας Σουμελά Σίδνεϊ, τους εκπροσώπους της Ποντιακής Αδελφότητας Αδελαΐδας, και την εκπρόσωπο της Επιτροπής George Divine Treloar κ. Χριστίνα Δεσποτέρη.

Ξεχωριστή θέση στις φετινές εκδηλώσεις και από τις άκρως τιμητικές παρουσίες ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κουκιωτών Κατερίνης, κ. Αγάπιος Φιλοκώστας, και το χορευτικό συγκρότημα του Ποντιακού Συλλόγου Περθ “Άγιος Γεώργιος”. Τον αθλητικό χώρο εκπροσώπησαν δύο πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές ποντιακής καταγωγής, ο κ. Κώστας Ανθόπουλος και ο κ Ντίνος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας, κ. Χαράλαμπος Ναβροζίδης, ευχαρίστησε την “Ποντιακή Εστία” για το σπουδαίο της έργο, όπως και για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά του Συλλόγου του Περθ να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα από το Περθ. Στη συνέχεια ανέλαβαν τα τμήματα πολιτισμού της “Ποντιακής Εστίας”. Η μουσική ομάδα «Μαυροθαλασσίτες» και τα χορευτικά τμήματα. Το πρόγραμμα έκλεισε διασκεδάζοντας με μοναδικό τρόπο και άκρως παραδοσιακό ο καλλιτέχνης Σεραφείμ Μαρμαρίδης, που πήγε από την Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση.

Πηγή: neoskosmos

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More