Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Πράσινος” περίπατος στην Πάτρα!

 

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και… ξέσπασε στον Προμηθέα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στη Euroleague και επικράτησε με 44-75, στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν άφησε περιθώρια στο σύνολο του Γιάννη Χριστόπουλου και πέρασε άνετα από την Πάτρα. Για τους “πράσινους”, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, μετρώντας 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ για τους Πατρινούς ξεχώρισε ο Αρνόλντας Κουλμπόκα, πετυχαίνοντας αντίστοιχο αριθμό πόντων (16) και πρόσθεσε 4 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός θέλησε να αποκτήσει διαφορά στο σκορ και με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμς, το κατάφερε με επιτυχία (2-9). Οι “πράσινοι” ανέβαζαν συνεχώς τον δείκτη του σκορ και έφεραν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, μόλις στα πρώτα τέσσερα λεπτά του παιχνιδιού (6-17), χάρη σε τρίποντο του Μποχωρίδη. Οι Πατρινοί αδυνατούσαν να βρουν εύκολα σκορ και η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς συνέχισε με το… πόδι στο “γκάζι”, κλείνοντας το δεκάλεπτο με 8-25 υπέρ της. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι “πράσινοι” ανέβασαν κι άλλο το σκορ με τρίποντο του Πονίτκα, και έφτασαν τη διαφορά στους 26 πόντους (16-42), προτού ο Προμηθέας καταφέρει μονάχα να μειώσει στους 21 για το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο… περίπατος συνεχίστηκε για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, που κρατούσε συνεχώς τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Μάλιστα, ένα δίποντο του Πονίτκα στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου, έφερε το ματς στο +28 υπέρ του Παναθηναϊκού. Το σύνολο του Γιάννη Χριστόπουλου κατάφερε να μειώσει ξανά στους 20, αλλά οι “πράσινοι” ανέβασαν ξανά… στροφές και ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο, όντας στο +25. Όπως καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έτσι και στην τέταρτη περίοδο, το “τριφύλλι” είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού με ασφαλές προβάδισμα και το δεκάλεπτο αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα. Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν άφηνε τη διαφορά να πέσει κάτω από τους 20 πόντους και εν τέλει πήρε τη νίκη, επικρατώντας με 44-75. Έτσι, οι “πράσινοι” έφτασαν τις οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της Εuroleague με την Μπάγερν εκτός έδρας.//

Τα δεκάλεπτα: 8-25, 25-46, 40-65, 44-75.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More