Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρεμιέρα για το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής

Για 12η συνεχή χρονιά, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των τμημάτων Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής (Π.Σ.Φ.Κ.) της IVSA Greece ( International Veterinary Students Association), το τριήμερο Παρασκευή 17 – Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

Το πάρτι του συνεδρίου προγραμματίζεται για το Σάββατο 18 Μαΐου με έναρξη στις 10 μ.μ. στην Κτηνιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η I.V.S.A. ( International Veterinary Students Association) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο φοιτητών κτηνιατρικής που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο το κόσμο -μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα- και ασχολείται με οτιδήποτε σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την Κτηνιατρική επιστήμη με μία από τις μεγαλύτερες δράσεις της IVSA Greece αποτελεί το Πανελλήνιο Συνέδριο.

Από το πρώτο συνέδριο, το Π.Σ.Φ.Κ. αποτελεί μια ετήσια αφορμή για πανελλήνια συνάντηση φοιτητών Κτηνιατρικής και λειτουργεί ως ένα φόρουμ διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, δίνοντας τη δυνατότητα στις φοιτήτριες και τους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες και το ερευνητικό τους έργο.

Το 12ο ΠΣΦΚ θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη της Καρδίτσας και ως μια μικρή κίνηση σεβασμού και εμείς λοιπόν, δημιουργήσαμε το λογότυπο του 12ου Πανελληνίου συνεδρίου φοιτητών Κτηνιατρικής το οποίο αφιερώνεται στις περιβαλλοντολογικές καταστροφές καθώς και τα πλημμυροπαθή ζώα της κακοκαιρίας Daniel του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει την Παρασκευή (17 Μαΐου) προσυνεδριακή ομιλία με θέμα της καταπολέμηση της ψυχολογικής βίας στον εργασιακό χώρο ενώ το Σάββατο και την Κυριακή (18 και 19 Μαΐου αντίστοιχα) θα ακολουθήσουν ομιλίες φοιτητών σχετικά με την παθολογία, την χειρουργική, τη δερματολογία και νευρολογία των ζώων συντροφιάς, τα εξωτικά ζώα και ιπποειδή, την ιχθυοπαθολογία, την υγιεινή τροφίμων και τα παραγωγικά ζώα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More