Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρεμιέρα σήμερα για το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων διεξάγεται φέτος 18 με 28 Οκτωβρίου κι έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με προβολές, εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, αφιερώματα και ένα πλούσιο κατάλογο ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη που είναι και από τα τιμώμενα πρόσωπα της διοργάνωσης.

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Ματθαίος Φραντζεσκάκης μίλησε στην εκπομπή «Μέρα με χρώμα» για τη διοργάνωση.

«Η μεταμεσονύχτια προβολή είναι θεσμός. Είναι ένα φεστιβάλ που έρχεται με μία πιο ντοκιμαντερίστικη οπτική, έχοντας και φιλοξενώντας όλα τα είδη του κινηματογράφου για να προσεγγίσει μία σειρά από σύγχρονα θέματα. Το άλλο κομμάτι για το οποίο δουλεύουμε 20 χρόνια, είναι η εκπαίδευση. Όλα αυτά τα χρόνια ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων είναι μέρος της ταυτότητας του φεστιβάλ, με ταινίες που δημιουργούνται όλο το χρόνο από παιδιά, που συμμετέχουν σε δράσεις. Φιλοδοξούμε και το έχουμε πετύχει σε σημαντικό βαθμό, το φεστιβάλ αποτελεί σημείο συνάντησης για πολλούς δημιουργούς που οι δουλειές τους δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε δίκτυα διανομής. Δίνουμε βήμα τόσο στους δημιουργούς ταινιών, όσο και στους Χανιώτες οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το φεστιβάλ, ζουν φεστιβαλικά. Ο τόπος είναι ακόμη καλοκαιρινός, τέλη Οκτώβρη».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More