Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προβληματισμένη η κοινωνία του Βόλου από τις καταγγελίες για την “Κιβωτό του Κόσμου” – Ανησυχία για τους φιλοξενούμενους της δομής

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από τις νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον ρόλο της «Κιβωτού του Κόσμου» και του ίδιου του πατέρα Αντώνιου, ενώ εθελοντές και πολίτες που υποστηρίζουν με όποιο μέσο ή με τον όποιο τρόπο τη δομή του Βόλου στο Διμήνι, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις παιδικές ψυχούλες, που στην περίπτωση που η δομή κλείσει, τι θα απογίνουν.
Η ΕΡΤ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Παράρτημα της Κιβωτού στο Διμήνι, προσπαθώντας να μάθει ποια είναι η επίσημη θέση της υπεύθυνης της δομής, ωστόσο η υπεύθυνη αρνήθηκε να τοποθετεί λέγοντας ότι απαντήσεις θα δώσει ο πατέρας Αντώνιος.
Εργαζόμενη της δομής στο τομέα της καθαριότητας, βλέποντάς μας να περνάμε το κατώφλι της εισόδου του προαύλιου χώρου της δομής, μας είπε ότι απαγορεύεται η είσοδός μας.
Το δημοσιογραφικό συνεργείο της ΕΡΤ μπήκε στο εσωτερικό της αυλής μετά από πρόσκληση του επιστάτη της δομής, προκειμένου να περιμένει την υπεύθυνη.

Στο χρόνο παραμονής μας, έξω από το κτίριο του παραρτήματος, είδαμε παιδιά της δομής να πηγαίνουν στο σχολείο τους συνοδευόμενα από τους παιδαγωγούς τους, παιδιά του δημοτικού ευγενέστατα και πρόθυμα να μας καλημερίζουν, ενώ οι δυο παιδαγωγοί τους προβληματισμένες από τα όσα γίνονται γνωστά, σχολίασαν ότι δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα λέγονται για να προσθέσουν ότι εκείνες “κάνουν το καλύτερο που μπορούν με αγάπη…” και ότι “αν υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν σε βάρος των παιδιών να τιμωρηθούν και να προστατευτούν τα παιδιά”.

Μιλώντας με ιδιώτη λογοθεραπευτή της πόλης του Βόλου, που έχει αναλάβει δωρεάν την παροχή επαγγελματικής βοήθειας σε ένα από τα παιδιά της δομής με πρόβλημα στην ομιλία, επεσήμανε ότι πράγματι είχε προβληματιστεί το καλοκαίρι με την καταγγελία για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τριών ανηλίκων παιδιών από εργαζόμενο, αλλά πίστεψε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ανέφερε την πρόθεσή του να στηρίξει -εφόσον η δομή συνεχίζει να λειτουργεί και το παιδί βρίσκεται στο Βόλο- τις δωρεάν συνεδρίες. Άλλωστε οι εθελοντές που είναι πολλοί στο Βόλο, άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων, δηλώνουν ότι το ενδιαφέρον τους είναι προς τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή και στην προσφορά τους να τα υποστηρίξουν.

φωτογραφία αρχείου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More