Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη μελέτη του Μουσείου “Ρήγας Βελεστινλής”

Προκηρύχθηκε στις 22 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός για τη “Δημιουργία Κέντρου Ανάδειξης και αξιοποίησης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Ρήγα Φεραίου στο δήμο Ρήγα Φεραίου“. Η μελέτη του έργου είναι προϋπολογισμού 536.000 ευρώ και κύριος του έργου είναι ο Δήμος.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου, Δημ. Νασίκας, “η υλοποίηση του προτεινόμενου Κέντρου αποτελεί σημαντικό εγχείρημα, το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μνημεία, τις πολιτιστικές υποδομές της περιοχής και του ισχυρού branding του Ρήγα “Βελεστινλή” θα συμβάλει στην αύξηση της ελκυστικότητας του τόπου και την ενδυνάμωση της Εθνικής Πολιτιστικής Προβολής και κληρονομιάς. Θα αποτελέσει ελάχιστη τιμή στον μεγάλο Ευρωπαίο Διαφωτιστή και Εθνεγέρτη της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγα Βελεστινλή“.

Ο χώρος που θα κατασκευαστεί το Μουσείο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, σε μία έκταση πέντε στρεμμάτων. Το κτίριο θα έχει εμβαδόν 1550 τ.μ. και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αίθουσες εκθεμάτων, μικρό συνεδριακό κέντρο, πωλητήριο και αίθουσες τεκμηρίωσης με βιβλιοθήκες, χώρους πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ θα διατίθεται  και ψηφιακή περιήγηση.

Οι μελέτες που θα κατατεθούν θα κριθούν από ειδική επιτροπή, ενώ έχουν θεσπιστεί και τρία βραβεία.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More