Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προμαχώνας: Στα ύψη η κίνηση το 2023 – 2.7 εκατ. οχήματα διήλθαν από το τελωνείο

«Απογειώθηκε» η κίνηση στον Προμαχώνα το 2023 με τον τελωνιακό σταθμό του Νομού Σερρών να αποτελεί, μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τη σημαντικότερη και με τη μεγαλύτερη κίνηση πύλη εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η ΕΡΤ Σερρών φέτος ο αριθμός των οχημάτων που θα διέλθουν από τον Προμαχώνα θα φτάσει τα 2.700.000.

Από 1η Ιανουαρίου του 2023 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν περάσει από τον Προμαχώνα 2.410.000 οχήματα ενώ τον Δεκέμβριο υπήρχε διέλευση, είτε προς τη Βουλγαρία, είτε προς την Ελλάδα 193.580 οχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή πέρασαν από τον Τελωνειακό σταθμό 16.000 οχήματα από τα οποία τα 13.000 ήταν στην έξοδο προς Βουλγαρία.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού και την πιο σύντομη διέλευση των οχημάτων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών, έχουν αποσπαστεί οκτώ αστυνομικοί για την περίοδο των γιορτών, και ακόμη πέντε αστυνομικοί από άλλες διευθύνσεις αστυνομίας, για να ενισχύσουν το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων.

Για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών διατίθενται τέσσερις λωρίδες διέλευσης κι όταν χρειάζεται οι αστυνομικοί πραγματοποιούν απλουστευμένους ελέγχους με αποτέλεσμα να μειώνεται αρκετά ο χρόνος αναμονής.

Κίνηση αναμένεται μετά τα Χριστούγεννα αλλά και πριν την Πρωτοχρονιά αν και ο Προμαχώνας έχει πλέον αυξημένη κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου.   

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More