Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προπονητές διεθνούς αγώνα ιστιοπλοΐας και 60 σκάφη βοήθησαν στη διάσωση 130 ατόμων στο Βόλο

Οι προπονητές σε έναν νεανικό διαγωνισμό ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα βοήθησαν στη διάσωση περισσότερων από 130 ανθρώπων από τις πυρκαγιές στο Βόλο. Οι προπονητές συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 4 της Διεθνούς Ένωσης Κλάσης Laser στο Βόλο.

Καθώς οι αγώνες ολοκληρώνονταν, συμμετείχαν σε επιχείρηση διάσωσης στην παραλία απέναντι από τον κόλπο της Νέας Αγχιάλου για την εκκένωση των κατοίκων και της πανίδας της περιοχής.

Περίπου 60 σκάφη βοήθησαν να μεταφερθούν οι άνθρωποι πίσω στο Βόλο. Κανένας ιστιοπλόος και προπονητής δεν τραυματίστηκε.

“Η ανιδιοτελής και γρήγορη αντίδραση των προπονητών ήταν εμπνευσμένη”, δήλωσε ο υπεύθυνος επιχειρήσεων πεδίου της ILCA Andrus Poksi.

Ο Λάμπης Τσουκαλάς, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναυτών, δήλωσε “Είμαστε πολύ περήφανοι που μπορέσαμε να συμβάλουμε στην επιχείρηση διάσωσης με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα ως ναυτικοί”.

Η ακραία ζέστη έχει προκαλέσει πυρκαγιές σε όλες τις ακτές της Μεσογείου και το πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας διακόπηκε μέχρι να υποχωρήσει ο καύσωνας.

Περιοχές στην κεντρική Ελλάδα έχουν απειληθεί την περασμένη εβδομάδα, με εντολές εκκένωσης να έχουν εκδοθεί γύρω από τον Βόλο και τη Λαμία.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More