Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προς… αυστηροποίηση ο ΚΟΚ – Θα προβλέπεται μέχρι και οριστική αφαίρεση διπλώματος

Την αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, καθώς οι παραβάσεις και τα τροχαία στους δρόμους της χώρας είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το θέμα.

«Ένα από τα βασικά, που πρέπει να γίνει είναι η αυστηροποίηση του Κ.Ο.Κ., η αυστηροποίηση του πλαισίου, οι εγκληματικές παραβάσεις, που μπορούν να αφαιρέσουν ζωές, δηλαδή το κόκκινο, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση του στοπ, της διπλής διαχωριστικής, της υπερβολικής ταχύτητας. Εκεί θα πρέπει να αυστηροποιηθούν, να ακριβύνουν τα πρόστιμα σε ό,τι αφορά το ποσό, πρέπει να αυστηροποιηθεί σε ό,τι αφορά το διάστημα αφαίρεσης του διπλώματος και εάν επαναληφθεί να του αφαιρείται οριστικά το δίπλωμα.

Ο ένας άξονας είναι ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές, ο άλλος είναι ότι πρέπει να εφαρμόζεται και ο νόμος. Δηλαδή να υπάρξει ο τρόπος να καταγράφονται οι παραβάσεις.

Έχουμε καταντήσει να είμαστε ξέφραγο αμπέλι, μιλάμε για 800 νεκρούς και 1.500 τραυματίες τον χρόνο», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More