Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσαγωγές και συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις εκδηλώσεις στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες Τετάρτη στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 15  χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Έγιναν 114 προσαγωγές και 14 συλλήψεις. Ένταση και μικροεπεισόδια και στη Θεσσαλονίκη όπου προσήχθησαν 35 άτομα και από αυτά συνελήφθησαν τα 16.  

Συγκεντρώσεις, πορείες και μικρής έντασης επεισόδια

Χθες το μεσημέρι μαθητές, φοιτητές και σωματεία τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη με συγκεντρώσεις και πορείες. Από νωρίς το πρωί στο μνημείο του στα Εξάρχεια κόσμος άφηνε λουλούδια, πανό, σημειώματα και κεριά. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την πορεία ομάδα αγνώστων προκάλεσαν ζημιές στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια, σπάζοντας εκδοτήρια και ακυρωτικά μηχανήματα ενώ ξήλωσαν και τμήματα της οροφής. Εκδηλώσεις μνήμης έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε νέα διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια, και λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Ομάδα νεαρών έβαλε φωτιές σε κάδους επί της Εμμανουήλ Μπενάκη, της Χαριλάου Τρικούπη και της Κωλέττη. Ζημιές προκλήθηκαν σε κατάστημα, πολλές προσαγωγές έγιναν στη Σόλωνος.
Νεαροί σε αρκετά σημεία γύρω από τα Εξάρχεια πέταξαν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ μάλιστα νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε στη Ζωοδόχου Πηγής με Σόλωνος, όπου περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν σε διμοιρία. Άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους στη Μπενάκη ενώ έσπασαν και μια τζαμαρία καταστήματος. Η περιοχή θύμιζε πεδίο μάχης ενώ η Πυροσβεστική έσπευσε για να σβήσει τις φωτιές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More