Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσπάθεια αναβίωσης της παραδοσιακής θεραπευτικής των χωρών της Νότιας Ευρώπης

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας με θέμα «Από τους Βικογιατρούς στην Σύγχρονη Φυτοθεραπεία» θα πραγματοποιηθεί στη ιστορική πόλη των Ιωαννίνων το τριήμερο 1,2 και 3 Μαρτίου 2024.

Η Ναντίν Μερκούρη, Φαρμακοποιός και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας μίλησε για το προσεχές συνέδριο, στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, αλλά για το τι είναι η εθνοφαρμακολογία.

«Δύο λέξεις, έθνος και φάρμακο, εθνολογία και φαρμακολογία. Είναι επιστήμη που μελετά πώς οι παραδοσιακές κοινωνίες, οι αυτόχθονες πληθυσμοί θεραπευόντουσαν με γιατρικά από τη φύση και η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας έρχεται να μελετήσει αυτές τις παραδοσιακές μεθόδους και να τις αξιολογήσει κάτω από το πρίσμα της επιστήμης. Στον EMA (ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων) υπάρχει ένα τμήμα που ασχολείται με τα φυτικής προέλευσης φάρμακα, τα οποία είναι οι δρόγιες που χρησιμοποιούμε, που η αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί από κλινικές μελέτες, όπως αυτό γίνεται και με τα συμβατικά φάρμακα », όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Μερκούρη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More