Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσπάθειες να γίνουν τουριστικό «brand name» τα Νεστοχώρια

Μια ενιαία στρατηγική για την προβολή των χωριών παρά τον ποταμό Νέστο υιοθέτησαν οι επιχειρηματίες της περιοχής, στην προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα νέο τουριστικό «brand name», τα Νεστοχώρια.

Η δημοσιογράφος Τασούλα Κρητικού, παρουσιάζει τις ομορφιές του Νέστου και τις προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής να αναβαθμίσουν το τουριστικό τους προϊόν με συλλογική δράση.

Μια ατελείωτη γραφειοκρατία μεταξύ συναρμοδίων και διαφορετικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας είχε ως αποτέλεσμα την διάσπαση των δυνάμεων και την αναποτελεσματικότητα, αναφέρει ο Γαβριήλ Γαβριήλογλου ιδιοκτήτης ξενοδοχείου. Άλλα χωριά ανήκουν στα διοικητικά όρια της Δράμας και άλλα στην Ξάνθη. Η εμπλοκή πολλών φορέων δεν βοηθά στην προβολή, καθώς λειτουργούν κατά μόνας.

Ο κ. Γαβριήλογλου, μαζί με τους συγχωριανούς επιχειρηματίες ανέλαβαν την πρωτοβουλία μιας συνολικής προβολής της περιοχής υπό το όνομα Νεστοχώρια, κάτι ανάλογο με τα Ζαγοροχώρια στην Ήπειρο και τα Μαστιχοχώρια στην Χίο.

Τα περίπου είκοσι χωριά εκατέρωθεν του Νέστου, βρίσκονται σε μια περιοχή, που ξεκινά από το Παρανέστι και φθάνει στους Τοξότες της Ξάνθης. Καθένας από τους οικισμούς έχει την δική του ιδιαιτερότητα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Παρανέστι, η Σταυρούπολη, το Καρυόφυτο και τα Κομνηνά. Άλλα πεδινά και άλλα ορεινά, προσφέρουν ποικιλία φυσικών τοπίων, πολιτιστικών και γαστρονομικών επιλογών και δράσεων. Η εναλλαγή τοπίων όπως το δάσος του Φρακτού, άγνωστο σε πολλούς ή τα Στενά του Νέστου, το ομορφότερο κομμάτι του ποταμού που ονομάζεται και Θρακικά Τέμπη», αποτελούν μια πρόκληση για τους επισκέπτες που αναζητούν νέες περιπατητικές διαδρομές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More