Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προχωρά το έργο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης

Είναι ένα δύσκολο έργο, αφού το νέο γενικό νοσοκομείο της Σπάρτης, χτίζεται εν μέσω του παλαιού νοσοκομείου. Είναι ένα έργο που χρειάζεται τρομερή δουλειά και συνεργασία. Ελπίζω σε 2 χρόνια να είναι έτοιμο. Λίγο πριν εκπνεύσουν τα 3 χρόνια, ελπίζω να είναι έτοιμος όλος ο χώρος που θα φιλοξενήσει το νέο, σύγχρονο και πράσινο νοσοκομείο της Σπάρτης“.

Αυτό, δήλωσε ο πρόεδρος της διοίκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης – εκδήλωσης του Ιδρύματος, που έγινε στη Σπάρτη για την πορεία εξέλιξης του μεγάλου αυτού έργου (ύψους 200 εκατ. ευρώ).

Στην εκδήλωση του πάρκου Γουδέ της Σπάρτης, ο δήμαρχος της πόλης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, στάθηκε στις σχέσεις και στη συνεργασία όλων των πλευρών – συντελεστών του τεράστιου αυτού πρότζεκτ.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε, ότι, τα 3 νοσοκομεία (Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Σπάρτη), που σχεδιάζει και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, θα αλλάξουν το ΕΣΥ.

Θα εφαρμοστούν νέες καινοτόμες πρακτικές. Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα“, είπε ο Υφυπουργός.

Στην ανοιχτή εκδήλωση – ενημέρωση της Σπάρτης, μίλησε και εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας, όπου και αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, αλλά και στο τι αυτό θα περιλαμβάνει.

Το νέο νοσοκομείο της Σπάρτης χτίζεται σε έκταση 22.000 στρεμμάτων.

πηγή φωτό: fb 6ης ΥΠΕ

Θα έχει κήπο με 600 δένδρα και 164 κλίνες (8 κρεβάτια ΜΕΘ).

Επίσης, θα διαθέτει ελικοδρόμιο, εξωτερικά ιατρεία, δομές ψυχικής υγείας, χειρουργεία, εργαστήρια, εστιατόρια και κουζίνα υπαλληλικού προσωπικού, τμήμα επειγόντων περιστατικών, διάφορες κλινικές και μονάδες (τεχνητό νεφρό, θάλαμο αιμοκάθαρσης, κλπ), εξωτερικά ιατρεία, αίθουσες συνεδριάσεων, φωτοβολταικά στη στέγη, ξύλινη επένδυση κ.ά.

Το νέο, φιλικό προς το περιβάλλον νοσοκομείο, θα χτιστεί σε επίπεδα.

Στην παρουσίαση της πορείας του έργου, παρευρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, του ιατρικού κόσμου της περιοχής, αλλά και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.

Παρων ήταν και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Η εκδήλωση της Σπάρτης, έκλεισε με απαντήσεις των υπευθύνων στις ερωτήσεις του κοινού.

Στο περιθώριο αυτής της εκδήλωσης, έγινε και αυτοψία στο έργο.

Το νέο γενικό νοσοκομείο, θα δομηθεί στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου.

Τα 3 νέα νοσοκομεία, είναι μία απ’ τις μεγαλύτερες δημόσιες επενδύσεις υγείας, με ιδιωτικά κεφάλαια.

Το παλαιό νοσοκομείο της Σπάρτης το γκρεμίζει η εταιρεία Μπάλλιαν.

Ανάδοχος της κατασκευής του νέου νοσοκομείου είναι η ΑΒΑΞ.

πηγή φωτό: fb 6ης ΥΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More