Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προ των πυλών η χερσαία επίθεση στο Ισραήλ – Η ΕΡΤ στο Σντερότ, μια «πόλη – φάντασμα»

Θέμα χρόνου θεωρείται η χερσαία επίθεση του Ισραήλ, ωστόσο καθυστερεί προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι και παράλληλα να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι ισραηλινές δυνάμεις.

Ήδη οι Ισραηλινοί εκκενώνουν την πόλη Σντερότ, που βρίσκεται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από τα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας στον νότο, ενώ και στον βορρά εκκενώνονται ισραηλινοί οικισμοί υπό τον φόβο του Λιβάνου.

Από την εν λόγω πόλη, όσοι κάτοικοι δεν την έχουν εγκαταλείψει, έχουν μεταβεί ως έφεδροι στο μέτωπο. Εκεί ακούγονται συνεχώς βομβαρδισμοί από το πυροβολικό προς τη Γάζα.

Τα άρματα στην παρούσα φάση βρίσκονται στο ένα χιλιόμετρο από τη Γάζα, ενώ βάλλουν συνεχώς κατά της Χαμάς.

Στο μεταξύ, χιλιάδες αμερικανοί εγκαταλείπουν το Ισραήλ με προορισμό τη Λεμεσό.

Η αγωνία για τους ομήρους αποτυπώθηκε και στη συνάντηση του Μπένιαμιν Νετανιάχου με συγγενείς αγνοούμενων, των οποίων οι μαρτυρίες συγκλονίζουν.

Αποκαλυπτικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν τη δράση τρομοκρατών της Χαμάς που σκότωναν γυναίκες στρατιώτες.

Όπως ακόμη έγινε γνωστό, οι ευρισκόμενοι στα κιμπούτς μαρτύρησαν, ενώ οι ένοπλοι της Χαμάς είχαν μαζί τους εγχειρίδια για τα βασανιστήρια και τις απαγωγές αμάχων.

Αποστολή ΕΡΤ στο Ισραήλ: Ευτυχία Πενταράκη (κάμερα: Κάρλος Ρούβιο, ήχος: Παναγιώτα Δερβισιώτη) | Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Άγις Μενούτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More