Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοχρονιά με τη «Φωνή της Ελλάδας» και τους Έλληνες του Κόσμου

Η «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου με Ελπίδα για ένα διαφορετικό, Ευτυχισμένο και Ειρηνικό 2024, με τους απόδημους Έλληνες, τους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου, με κάλαντα από Ελληνόπουλα και με σπάνιες συναυλίες αγαπημένων  καλλιτεχνών.
Η αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή θα κρατήσει συντροφιά για ένα δίωρο στους ακροατές της «Φωνής της Ελλάδας» με τη συμμετοχή αγαπημένων ερμηνευτών και μουσικών.

Την Πρωτοχρονιά, πρώτη ημέρα του 2024…

Στην εκπομπή «Τα ξωτικά της παράδοσης» με τη Μαρία Κουτσιμπύρη (06:00 ώρα Ελλάδας)Στην εκπομπή «Τα ξωτικά της παράδοσης» με τη Μαρία Κουτσιμπύρη (06:00 ώρα Ελλάδας) Θα ακούσουμε παραδοσιακούς σκοπούς, κάλαντα και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και τις αλησμόνητες πατρίδες, προσαρμοσμένα στο πνεύμα του Δωδεκαημέρου.

«Καλές θάλασσες»με τον Αντώνη Καραγιαννάκη (08:00 ώρα Ελλάδας)

Δίωρο αφιέρωμα στους Έλληνες ναυτικούς που ταξιδεύουν στους πέντε ωκεανούς, με ένα αυθόρμητο, παραδοσιακό, νησιώτικο γλέντι, με βιολιά και λαούτα, γνωστά νησιωτικά τραγούδια και ευχές. Μουσικοί και γλεντιστάδες από τη Νάξο, με μπροστάρισα την Ελένη Λεγάκη, σε ένα δίωρο εορταστικό πρόγραμμα. Μαζί της οι Βαγγέλης Κουκουλάρης – λαούτο και Γιάννης Μανωλάς – τραγούδι

«Πάρε τον χρόνο σου» με τον Προκόπη Αγγελόπουλο (10:00 ώρα Ελλάδας)

Η εκπομπή θα «ταξιδέψει» σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και στον Κόσμο, θα συνομιλήσει με ανταποκριτές της ΕΡΤ και άλλους Έλληνες της Διασποράς για να ανταλλάξει μαζί τους ευχές και να μάθει πως θα έχει μπει ο καινούργιος χρόνος στα μέρη τους. Επίσης, θα ακουστούν κάλαντα από Ελληνόπουλα σχολείων της Γερμανίας (Waiblingen, Heidelberg, Feuerbach, Winnenden, Nagold και Bad Cannstatt), που ηχογραφήθηκαν ειδικά για τη Φωνή της Ελλάδας.

«Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» με τον Γιάννη Παπουτσάκη (12:00 ώρα Ελλάδας)

Μια ειδική, εορταστική εκπομπή, σε πρωτοχρονιάτικους ρυθμούς, με διηγήματα του Παπαδιαμάντη, του Κόντογλου και άλλων συγγραφέων, ποιήματα γι αυτή την πρώτη ημέρα του χρόνου,  κάλαντα και τραγούδια απ’ την Ελλάδα και τον Κόσμο.

«Έλληνες παντού» με τον Θανάση Χούπη (14:00 ώρα Ελλάδας)

Σημαντικές προσωπικότητες από τις ελληνικές και κυπριακές κοινότητες μας μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα από τις χώρες που μένουν, στην αυγή του νέου χρόνου.

«GreekMusicExpress» με τον Ηρακλή Οικονόμου (15:00-16:00)

Ένα συναρπαστικό ταξίδι με δύο μοναδικές δισκογραφικές απόπειρες, τα τραγούδια του Τάσου Καρακατσάνη, για τη Λυσιστράτη και τις Εκκλησιάζουσες, στη διάλεκτο της Σύμης και τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου, που προορίζονταν για τους Αχαρνείς.

«Φωνές και Μουσικές» με τον Αλέξη Κώστα (18:00-19:00 ώρα Ελλάδας)
Ευχές από καλλιτέχνες που ζουν και διαπρέπουν στο Εξωτερικό αλλά και ευχές από διάσημους Έλληνες ερμηνευτές.

Συναυλία (22:00-24:00)

Ακούμε ξανά, από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό.

«Φυσάει ο μπάτης, φυσάει το κύμα» με τον Γιάννη Σπυρόπουλο Μπαχ (24:00-02:00 ώρα Ελλάδας)

Ένα ραδιοφωνικό ταξίδι με τις μουσικές του Κόσμου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More