Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτότυπο θεατρικό έργο από μαθητές έξι χωρών στην Ελασσόνα

Σε πρόγραμμα ERASMUS συμμετέχει το Λύκειο Δομενίκου μαζί με σχολεία από Τουρκία, Πολωνία, Πορτογαλία, Φινλανδία και Ουγγαρία.

Με σκοπό την γνωριμία των μαθητών με τη λογοτεχνία και τη θεατρική ιστορία της κάθε χώρας αλλά και την ανταλλαγή εμπειριών, οι μαθητές του σχολείου φιλοξενήθηκαν τους προηγούμενους μήνες από μαθητές των άλλων χωρών και συνέγραψαν ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο με θέμα τα όνειρα των νέων για τη ζωή τους και το μέλλον και τίτλο «Episodic tales of random dreams» ή, σε ελεύθερη μετάφραση, «τα όνειρά μας σε επεισόδια».

Αυτό επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Λυκείου Δομενίκου, Αστέριος Φανίκος, ο οποίος έκανε λόγω για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να συνεργαστούν, να αλλάξουν ιδέες και να γνωρίσουν πολιτισμούς και περιοχές.

“Οι μαθητές του Λυκείου Δομενίκου, με τη σειρά τους, φιλοξενούν τώρα τους νέους τους φίλους στην Ελλάδα και, ανάμεσα στις πρόβες, τους ξεναγούν σε κοντινά αξιοθέατα, ενώ αύριο, Παρασκευή 31.03.2023, παρουσιάζουν όλοι μαζί το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, το έργο που συνέγραψαν, στην αίθουσα του Θεάτρου “Βασίλης Φαρμάκης” στην Ελασσόνα”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More