Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόβα τζενεράλε στην Τανάγρα για το Athens Flying Week 2022 (video)

Ημέρα τελικών δοκιμών σήμερα στην 114 Πτέρυγα Μάχης ενόψει του διήμερου αεροπορικού σόου Athens Flying Week 2022, που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 17 και μεθαύριο Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στην αεροπορική βάση Τανάγρας.

Ο αεροδιάδρομος έχει πάρει από νωρίς… φωτιά καθώς οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις πτητικών μέσων διαδέχονται η μία την άλλη.

Φέτος, τα βλέμματα θα τραβήξουν τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale αλλά και το ελβετικό μαχητικό F18, το αεροπλάνο του τηλεοπτικού Maverick του Top Gun.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Athens Flying Week 2022, Πάνος Ποδηματάς, τόνισε ότι το κοινό «θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τις δυνατότητες των Rafale στον αέρα αλλά και στο έδαφος, όπου η κατασκευάστρια εταιρεία θα έχει περίπτερο, παρουσιάζοντας όλες τις λεπτομέρειες του αεροσκάφους».

Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζουν, επίσης, η πολωνική ομάδα των Orlik, η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και φυσικά το ιστορικό μαχητικό Spitfire.

Ακόμη, συμμετέχουν οι Royal Jordanian Falcons, τα F15 της Σαουδικής Αραβίας αλλά και ο Ιταλός βιρτουόζος πιλότος «εξπέρ» των ακροβατικών Λούκα Μπερτόζιο.

Παράλληλα με τις αεροπορικές επιδείξεις, πληθώρα εκθεμάτων θα «κοσμούν» τη στατική έκθεση πτητικών μέσων της Athens Flying Week 2022.

Τα εισιτήρια για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα μέσω της viva.gr.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More