Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων στη Μυτιλήνη

Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων & κοινωνικά ευπαθών ομάδων της πόλης της Μυτιλήνης για  80 ωφελούμενους ξεκίνησε ο δήμος Μυτιλήνης. Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας η εταιρία του Κοινωνικού Τομέα ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ, και για την επιλογή των ωφελουμένων τηρήθηκαν διαφανείς διαδικασίες επιλογής μεταξύ των 118 υποψηφίων που είχαν υποβάλει σχετικές αιτήσεις, όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Δήμητρα Αλεξανδρή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η Διευθύντρια της  ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ Μαρία Κωνστάντογλου παρουσίασε τα θεματικά αντικείμενα στα οποία θα καταρτιστούν οι 80 ωφελούμενοι στα οποία κατέληξαν μετά από έρευνα για τη ζήτηση στην αγορά ενώ υπάρχει επικοινωνία με τοπικές επιχειρήσεις προκειμένου να απορροφήσουν τους καταρτιζόμενους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο με το συνολικό ποσο που θα εισπράξουν οι ωφελούμενοι μετά από τέσσερις μήνες κατάρτισης να είναι περί τις 2.000 ευρώ,

Τα θεματικά αντικείμενα κατάρτισης είναι:

Α)«Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ικανοτήτων και Δεξιοτήτων  Διαχείρισης Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων – Απορριμμάτων, Επεξεργασία Υγρών  Λυμάτων και Ανακύκλωση Προϊόντων κ.α.».

Β) «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ικανοτήτων και Δεξιοτήτων  ατόμων που θα εργαστούν στον χώρο της εστίασης και ειδικότερα στον χώρο του  μπουφέ (βασικές δεξιότητες Barista)».

Γ) «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ικανοτήτων και Δεξιοτήτων  Βασικών Αρχών της Γραφιστικής και της Τυπογραφίας και Δεξιοτήτων Χρήσης  Σχεδιαστικών Εφαρμογών Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας».

Δ) «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ικανοτήτων και Δεξιοτήτων Εργατικού Δυναμικού (ηλεκτρολόγων, ψυκτικών και υδραυλικών) σε Εργασίες που  Αφορούν Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας».

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί με ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 18 Ιουλίου ώρες 10.00 π.μ. – 1.00μ.μ. στην αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More