Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόεδρος Συγκοινωνιολόγων Π. Παπαντωνίου: «Τη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη θα έπρεπε να την αναλάβει διεθνής οργανισμός» (βίντεο)

Την δική του άποψη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συκοινωνιολόγων, Παναγιώτης Παπαντωνίου, στο περιθώριο της εκδήλωσης της παρουσίασης της πλατφόρμας «Καλαμάτα για όλους», σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε σοκαρισμένος, όπως και όλοι οι συνάδελφοι του, από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέροντας ότι κατά την προσωπική του άποψη θα έπρεπε τη διερεύνηση του δυστυχήματος, να την αναλάβει ένας καταξιωμένος διεθνής οργανισμός, ώστε κανείς να μην μπορεί να την αμφισβητήσει και να μην γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου

Παράλληλα, σχολίασε αναφορικά με το τραγικό γεγονός,  ότι η συνύπαρξη τεχνολογίας και ανθρώπου, πάντα θα υπάρχει, καθώς και η τεχνολογία εμπεριέχει κινδύνους, απλά ο ανθρώπινος παράγοντας που πάντα θα παίζει ρόλο στα μέσα μετακίνησης, θα πρέπει να έχει το ρόλο του ελέγχου των αυτοποιημένων συστημάτων.

Τόνισε, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δε συνέβη ενώ το γεγονός ότι έχουν δαπανηθεί τόσα εκατομμύρια από το ελληνικό κράτος και δεν υπήρχαν δικλίδες ασφαλείας, αποδεικνύει όλες τις παθογένειες του κράτους. Πρόσθεσε, ότι δυστυχήματα πάντα θα υπάρχουν, ωστόσο ο στόχος είναι η μείωση τους καθώς και των συνεπειών τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στον σιδηρόδρομο, δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά, διαχρονικά στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σ.Ε.Σ. (Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων) εξέδωσε ανακοίνωση τις τελευταίες μέρες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More