Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με όργανα και υλικά εργαστηρίων βιολογίας φυσικής και χημείας

Οι μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα από το τμήμα Υγείας της θετικής κατεύθυνσης της τρίτης λυκείου, δηλαδή οι αυριανοί γιατροί βιολόγοι οδοντίατροι φαρμακοποιοί κλπ, υλοποιήσαν μια ιδέα που τους προτάθηκε φτιάχνοντας ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο με όργανα και υλικά των εργαστηρίων βιολογίας φυσικής και χημείας.

Έτσι για δένδρο χρησιμοποιήθηκε στατό και σφιχτήρες και σαν στολίδια δοκιμαστικοί σωλήνες με την απομόνωση του DNA μπανάνας, καλλιέργεια μυκήτων, το πείραμα της απομόνωσης χλωροφύλλης, διάφορα διαλύματα χημείας με χρωστικές και όργανα φυσικής.

Έτσι δόθηκε στα παιδιά να πρωτοτυπήσουν, ξεφεύγοντας από το αυστηρό πρόγραμμα και περιβάλλον του εργαστηρίου, φτιάχνοντας το χριστουγεννιάτικο δένδρο και φέρνοντας τη χαρά των Χριστουγέννων στο σχολείο και ειδικά στο εργαστήριο.

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης πάντα ως Πειραματικό Σχολείο από τη φύση του πάντα πειραματίζεται πρωτοτυπεί και δοκιμάζει οτιδήποτε καινούργιο και πρωτοποριακό συμμετέχοντας σε μαθητικούς διαγωνισμούς, συνέδρια και συνεργασίες με πανεπιστήμια και επιστημονικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές μέσω των προγραμμάτων Erasmus.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More