Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πτολεμαΐδα: Καταφύγια δροσιάς για τους πολίτες

Σε λειτουργία από σήμερα Τετάρτη, 12-7-2023, οι κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Εορδαίας για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται για τα δύο κέντρα Ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων, το πρώτο επί της Οδού Εθνικής Αντίστασης 11, και το δεύτερο επί της οδού Παυλίδη- Αδαμοπούλου 34,  χώροι  που θα υποδέχονται πολίτες από τις 09:00 μέχρι τις 21:00  μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές θα προσφέρουν  δροσερούς χυμούς και αναψυκτικά, θα ενημερώνουν τους πολίτες για τη λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων, και θα παρέχουν οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα .

Παράλληλα ο Δήμος Εορδαίας, συνιστά στους πολίτες, και  για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, να αποφεύγουν: την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός, τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία, καθώς επίσης το βάδισμα για πολύ ώρα ή την έντονη άσκηση, τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη κυμαίνεται  σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ, μεριμνά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απασχολούνται οι εργαζόμενοι του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More