Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία: Καταδικάζει τα ρωσικά αντίποινα η Ευρώπη

Η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία κατά την διάρκεια της ώρα αιχμής του πρωινού πλήττοντας μη στρατιωτικούς στόχους, σκοτώνοντας αμάχους και καταστρέφοντας μη στρατιωτικές υποδομές σε μία κίνηση εκδίκησης του Βλαντίμιρ Πούτιν για την έκρηξη στην γέφυρα του Κερτς, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση». Η κίνηση αυτή από πλευράς της Ρωσίας έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας και άλλων πόλεων.

«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα. Τις καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο», υπογράμμισε ο Μπορέλ στο Twitter. «Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας. Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια από την ΕΕ βρίσκεται καθ’ οδόν», πρόσθεσε.

Deeply shocked by Russia’s attacks on civilians in #Kyiv and other cities in Ukraine.

Such acts have no place in 21st century. I condemn them in the strongest possible terms.

We stand with Ukraine. Additional military support from the EU is on its way.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) October 10, 2022

«Αυτό που συμβαίνει στο Κίεβο τώρα με αρρωσταίνει», σχολίασε επίσης στο Twitter η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Δείχνει για μία ακόμη φορά στον κόσμο το καθεστώς το οποίο αντιμετωπίζουμε: ένα καθεστώς που στοχοθετεί αδιακρίτως. Ένα καθεστώς που σπέρνει τρόμο και θάνατο σε παιδιά», υπογράμμισε η ίδια.

What is happening now in #Kyiv is sickening.

It shows the world, again, the regime we are faced with: One that targets indiscriminately. One that rains terror & death down on children.

This is criminal. They will be held to account. Ukraine will win. Europe will not look away. pic.twitter.com/0I594UlCMg

— Roberta Metsola (@EP_President) October 10, 2022

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διατύπωσε για μία ακόμη φορά την πλήρη υποστήριξή του προς την Ουκρανία κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και εξέφρασε την προσήλωση της Γαλλίας στην ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο, περιλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτικού υλικού, ανακοίνωσε η Προεδρία της Γαλλίας.

Στην Βαρσοβία, ο υπουργός Εξωτερικών Ζμπίγκνιεφ Ράου έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου». «Οι σημερινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί αποτελούν βάρβαρη πράξη και έγκλημα πολέμου», έγραψε στο Twitter ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών. «Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε μαζί σου, Ουκρανία!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More