Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πυρκαγιά σε Αγία Σοφία Αρκαδίας και Μακρακώμη Φθιώτιδας: Επί ποδός οι πυροσβεστικές αρχές

Μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης (22/8) η φωτιά που ξέσπασε κοντά στον οικισμό της Αγίας Σοφίας, στην Αρκαδία και αξίζει να σημειωθεί ότι ζητήθηκε η εκκένωση του χωριού. Παράλληλα, μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές και στην Φθιώτιδα, με το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Μακρακώμης να κινείται απειλητικά προς το χωριό Βίτωλη, το οποίο νωρίτερα εκκενώθηκε.

Φωτιά στην Αρκαδία

Οι κάτοικοι αρχίζουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους, αφού τους ζητήθηκε από τις αρμόδιες αρχές να εκκενώσουν στην Αγία Σοφία, στη Βόρεια Κυνουρία. Πλέον, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός ώστε την νύχτα να καταφέρουν να φτάσουν στα δύσβατα σημεία του βουνού και να σβήσουν τα καντηλάκια.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι ακόμη καλύτερη.

Πυρκαγιά στη Φθιώτιδα

Το πύρινο μέτωπο ήταν μεγαλύτερο από 7,5 χιλιόμετρα και έκαιγε για 7 ώρες. Εκδηλώθηκε έξω από την Μακρακώμη, προχώρησε καθ’όλο το μήκος της Εθνικής Οδου Αθηνών Λαμίας, έφτασε απειλητικά έξω από το χωριά Βίτολη και εκκενώθηκε το χωριό. Στις 20:00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ωστόσο, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς με αποτέλεσμα οι συνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη, Όλγα Λαθύρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More