Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πυροβολισμός αστυνομικού στη Β. Ιρλανδία: Οι αντιφρονούντες Ρεπουμπλικάνοι στο επίκεντρο της έρευνας – Τρεις συλλήψεις

Τρεις άνδρες ηλικίας 38, 45, 47 ετών συνελήφθησαν για την απόπειρα δολοφονίας ενός αστυνομικού στο Co Tyrone. Ο επικεφαλής επιθεωρητής ντετέκτιβ John Caldwell πυροβολήθηκε πολλές φορές σε ένα αθλητικό συγκρότημα στο Omagh.

Η αστυνομία είπε ότι το κύριο επίκεντρο της έρευνας είναι οι αντιφρονούντες Ρεπουμπλικάνοι.

Οι συλλήψεις έγιναν στο Omagh και στο Coalisland στο Co Tyrone.

Ο John Caldwell παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο μετά την επίθεση το βράδυ της Τετάρτης και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τη νύχτα και, όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας στη συνέντευξη τύπου «πολεμάει για τη ζωή του».

Ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας Con McEwan περιέγραψε την επίθεση: «Χθες το βράδυ περίπου στις 8 μ.μ. στο αθλητικό κέντρο νέων στην Killyclogher Road, Omagh, όταν ο John έβαζε μπάλες στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, συνοδευόμενος από τον μικρό γιο του, πλησίασαν δύο ένοπλοι και πιστεύουμε ότι και οι δύο πυροβόλησαν πολλαπλές βολές. Ο John έτρεξε σε μικρή απόσταση και έπεσε στο έδαφος όταν οι ένοπλοι συνέχισαν να πυροβολούν εναντίον του.

«Αυτό δείχνει την απόλυτα σκληρή φύση αυτής της επίθεσης και είναι εντελώς αποτρόπαιο το γεγονός ότι οι ένοπλοι πραγματοποίησαν αυτήν την απόπειρα δολοφονίας μπροστά σε πλήθη ενηλίκων και παιδιών. Ο μικρός γιος του Τζον ήταν μαζί του εκείνη τη στιγμή και είδε τον πυροβολισμό. Το τραύμα που προκλήθηκε σε αυτό το νεαρό αγόρι είναι απλώς φρικτό και δεν θα ξεχάσει ποτέ να δει τον μπαμπά του να πυροβολείται πολλές φορές.

«Οι ένοπλοι πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση στον πολυσύχναστο αθλητικό χώρο προπόνησης, κάτι που θα μπορούσε επίσης πολύ εύκολα να σκοτώσει ή να τραυματίσει σοβαρά τα παιδιά που ήταν παρόντα τη στιγμή του πυροβολισμού.

Ο Caldwell εστίαζε την έρευνα του στους αντιφρονούντες δημοκρατικούς της Βόρειας Ιρλανδίας. Είναι ένα γνώριμο πρόσωπο στις τηλεοπτικές ειδήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις τύπου.

Μία από τις πολυάριθμες έρευνες υψηλού προφίλ με επικεφαλής τον John Caldwell ήταν η δολοφονία του αξιωματικού του PSNI Ronan Kerr στην ίδια πόλη όπου πυροβολήθηκε ο ντετέκτιβ.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More