Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφτασαν τους 10 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στην Κρεβί Ρι

Ρωσικά πλήγματα στη βιομηχανική πόλη Κρεβί Ρι στην κεντρική Ουκρανία στοίχισαν σήμερα (13/6) τα χαράματα τη ζώη σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας άλλος παραμένει κάτω από τα συντρίμμια, 28 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, από τους οποίους 12 νοσηλεύονται», ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Ολεκσάντρ Βιλκούλ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Κρεβί Ρι, που είναι η γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι καταδίκασε την επίθεση. «Ρώσοι φονιάδες συνεχίζουν τον πόλεμό τους εναντίον κτιρίων κατοικιών, απλών πόλεων και ανθρώπων», έγραψε στην εφαρμογή Telegram.

Νωρίς σήμερα το πρωί, σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε όλη την Ουκρανία, με στρατιωτικούς αξιωματούχους του Κιέβου να λένε ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν όλους τους ρωσικούς πυραύλους που είχαν στόχο την ουκρανική πρωτεύουσα.

Η ουκρανική ανώτατη στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε πως η Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε 10 από τους 14 πυραύλους κρουζ που εκτόξευσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και ένα από τέσσερα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Χαρκόβου (βορειοανατολική Ουκρανία) Ιχόρ Τερέχοφ ανακοίνωσε πως μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν «εναντίον πολιτικών υποδομών». Τα γραφεία μιας εταιρείας και μια αποθήκη υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More