Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο ανατολικό μέτωπο η καρδιά των μαχών

Η μάχη στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας φτάνει σε σημείο καμπής στον πόλεμο με τη Ρωσία. Οι ειδικοί λένε ότι το χωριό Ρομποτίν στο νότο και το Κουπιάνσκ στο Ντόνετσκ παραμένουν στην καρδιά των μαχών.

Τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται υπό συνεχή πυρά drone. Ωστόσο, η αποστολή παραμένει η εξάλειψη της χερσαίας γέφυρας μεταξύ Ρωσίας και Κριμαίας και η απομόνωση των δυνάμεων της Μόσχας στις κατεχόμενες περιοχές στα νότια.

Η ρωσική διοίκηση έχει επίγνωση του κινδύνου μιας επανάστασης στην περιοχή: μεγάλες εφεδρείες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αρχίσει να φτάνουν στην περιοχή Ρομποτίν.

Ωστόσο, κανένας από τους στρατούς δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πυρομαχικά και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στους εργαζόμενους σε ένα στρατιωτικό εργοστάσιο στην περιοχή της Τούλα να δημιουργήσουν 24ωρη παραγωγή. Ο Σόιγκου ταξίδεψε πρόσφατα στη Βόρεια Κορέα για να προσπαθήσει να πείσει την Πιονγκγιάνγκ να πουλήσει πυρομαχικά πυροβολικού στη Ρωσία.

“Οποιαδήποτε συμφωνία όπλων μεταξύ της ΛΔΚ και της Ρωσίας θα παραβίαζε άμεσα πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά αυτήν την κατάσταση και προτρέπουμε τη ΛΔΚ να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για τα όπλα με τη Ρωσία και να τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Πιονγκγιάνγκ, αποτυχία παροχής ή πώλησης όπλα στη Ρωσία», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση με drone το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο του Pskov, δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Πηγή: Euronews

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More