Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε πολυκατοικία

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας στο Κρεβί Ρι, οι οποίες κατέστρεψαν ένα πεντώροφο κτίριο κατοικιών, δήλωσε σήμερα ο Σέρχιι Λισάκ, ο κυβερνήτης της ουκρανικής περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ.

«Δυστυχώς, υπάρχουν ήδη έξι νεκροί. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Oleksandr Vilkul στο Telegram εφαρμογή μηνυμάτων. Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα την Τρίτη ότι τρεις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και πολλοί άλλοι είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια μιας πενταώροφης πολυκατοικίας».

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε άλλη τοποθεσία στην πόλη, πρόσθεσε.

#russian missile killed #people again. Civil building in #KryvyiRih. There is information about three dead #RussiaIsATerroristState #genocide #russians #Ukraine #Dnipro region. pic.twitter.com/ihw5Z3OVrp

— Tetiana UA (@Tatjana_Zhevega) June 13, 2023

Ο Ζελένσκι παραδέχεται τις σκληρές μάχες

Η Ουκρανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/6) την ανάκτηση τουλάχιστον επτά πόλεων, με σημαντικές απώλειες και από τις δύο πλευρές.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι παραδέχτηκε τη σκληρότητα της αντεπίθεσης: «Οι μάχες είναι σκληρές, αλλά προχωράμε, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι απώλειες του εχθρού είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Αν και ο καιρός είναι δυσμενής αυτές τις μέρες – οι βροχές δυσκολεύουν το έργο μας – η δύναμη των πολεμιστών μας συνεχίζει να αποφέρει αποτελέσματα».

Ήδη υπάρχουν τουλάχιστον δέκα νεκροί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την έκρηξη του φράγματος Καχόφκα. Άλλοι 44 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τον απολογισμό του Κιέβου, κι ενώ η στάθμη του νερού συνεχίζει να πέφτει. Δέκα χιλιάδες εκτάρια γεωργικής γης έχουν υποστεί ζημιές μόνο στην ουκρανική πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More