Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο του ισραηλινού στρατού από τα πλήγματα κατά της Χαμάς σε τούνελ

Σημαντικά πλήγματα κατά της Χαμάς από τον ισραηλινό στρατό (ΙDF) ο οποίος χτυπά από ξηρά, αέρα και θάλασσα. Όπως μεταδίδει ο IDF, πολλοί τρομοκράτες που εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον του «εξουδετερώθηκαν», χάρη στη συνεργασία των χερσαίων κι αεροπορικών δυνάμεων.

Οι Ισραηλινοί έκαναν δε γνωστό ότι αναγνώρισαν ομάδα τρομοκρατών που βγήκε από τούνελ και με αεροπορικούς βομβαρδισμούς επιτέθηκαν στη συγκεριμένη οργάνωση.

בשעות האחרונות חוסלו מחבלים רבים שביצעו ירי לעבר כוחות צה”ל, בזכות שיתוף פעולה בין הכוחות הקרקעיים לחיל-האוויר.
לוחמי צה”ל זיהו חוליית מחבלים שיצאה מפיר מנהרה והכווינו כלי-טיס של חיל-האוויר שתקף וחיסל את החולייה. pic.twitter.com/n9kVWJJ4xU

— Israeli Air Force (@IAFsite) November 3, 2023

Νωρίτερα, ο IDF ανέφερε την καταστροφή υπόγειου δικτύου τούνελ που χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς. Μάλιστα ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει τον βομβαρδισμό τρομοκρατικών σηράγγων στη Γάζα.

IDF troops uncovered tunnel shafts, rigged them with explosives, and neutralized Hamas’s terrorist tunnels during special operations inside Gaza. pic.twitter.com/LlSE7FbBt8

— Israel Defense Forces (@IDF) November 3, 2023

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι έχουν σκοτώσει «πολλούς» τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες, καθώς προχωρά η χερσαία επίθεση. Υποστηρίζουν ότι οι επίγειες δυνάμεις αναγνώρισαν μια τρομοκρατική ομάδα που βγήκε από μια σήραγγα και κατεύθυναν ένα αεροσκάφος να τους χτυπήσει. Σε μια άλλη εμπλοκή, οι IDF λένε ότι πολλοί ένοπλοι βγήκαν από μια σήραγγα μέσα σε ένα κτίριο και άνοιξαν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων. Τα στρατεύματα ανταπάντησαν σκοτώνοντας αρκετούς από αυτούς.

Επίθεση των ισραηλικών δυνάμεων σε τρομοκρατικό πυρήνα που εξήλθε από φρεάτιο σήραγγας

Οι έφεδροι στρατιώτες των IDF εντόπισαν έναν τρομοκρατικό πυρήνα που έβγαινε από ένα φρεάτιο σήραγγας και κατεύθυναν ένα αεροσκάφος ώστε να τον χτυπήσει και να τον ανατρέψει.

Σε μια πρόσθετη εμπλοκή, πολλοί τρομοκράτες βγήκαν από ένα φρεάτιο που βρίσκεται μέσα σε μια κατοικία και άνοιξαν πυρ κατά των στρατιωτών των IDF, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν αρκετούς τρομοκράτες, αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση του φορέα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More