Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ιστορία της νοσηλεύτριας που περιέγραφε την εισβολή της Χαμάς μέχρι που την εντόπισαν – «Παρακαλώ, σταματήστε»

Η 7η Οκτωβρίου θα παραμείνει ως μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ισραήλ και θα χαραχθεί για πάντα στη μνήμη επιζώντων και όσων έχασαν συγγενείς τους στη διάρκεια της επιχείρησης της Χαμάς.

Δύο Ισραηλινές αδελφές μιας 22χρονης νοσηλεύτριας στο κιμπούτς Μπέρι μίλησαν στο CNN για τις πιο δραματικές ώρες στην ζωή της αδελφής τους που έμελλε να είναι και οι τελευταίες της.

«Σάχαρ! Σάχαρ! Ω, Παρακαλώ ! Παρακαλώ!, Παρακαλώ! Σταματήστε! Αυτοί είναι εδώ!», φωνάζει σε ηχητικό ντοκουμέντο η κοπέλα. «Φωνάζει το όνομα Σάχαρ το μέλος του κιμπούτζ που δολοφονήθηκε. Πιθανόν τον είδε να πεθαίνει και κατάλαβε ότι έρχονταν για εκείνη, ότι θα ήταν η επόμενη», εξηγούν οι αδερφές της άτυχης κοπέλας στο CNN.

Από τις 7 το πρωί η νεαρή νοσηλεύτρια έστελνε στις αδελφές της μηνύματα και φωτογραφίες αγωνίας και φρίκης. Έστειλε τη φωτογραφία ενός νεκρού στο διάδρομο της κλινικής και στη συνέχεια μια δική της ενώ αναρωτιέται: «Πού είναι ο στρατός; Δεν καταλαβαίνω πέρασαν ώρες».

Η Αμίτ βρέθηκε νεκρή δύο μέρες πριν από τη συνέντευξη και κηδεύτηκε αυτή την εβδομάδα.

Νεκρές βρέθηκαν επίσης, στο κιμπούτζ Νιρ Οζ μια γυναίκα 80 χρονών και η 12χρονη εγγονή της, στο φάσμα του αυτισμού.

Σε πρόσφατο βίντεο η μητέρα του κοριτσιού και κόρη της ηλικιωμένης τις θεωρούσε θύματα απαγωγής και ήλπιζε να σωθούν.

Στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς, που χώρισε για πάντα την οικογένεια.

Ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να χτενίζει τα σύνορα με την Γάζα για εντοπισμό επιζώντων ενόπλων της Χαμάς η Ισραηλινών αγνοουμένων, ενώ η τύχη των  ομήρων που απήγαγαν ένοπλοι της Χαμάς εξακολουθεί να στοιχειώνει τα μέλη των οικογενειών τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More