Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η χερσαία εισβολή θα οδηγήσει σε σφαγές στη Γάζα προειδοποιεί ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέχ, είπε ότι η χερσαία εισβολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγές κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Στο πιο σημαντικό πράγμα που είπε ο Shtayyeh, τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα για τον παλαιστινιακό λαό είναι να σταματήσει την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε χερσαία εισβολή θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα και θα οδηγήσει σε σφαγές κατά του λαού μας στη Γάζα.

Ο Shtayyeh προειδοποίησε ότι εκατοντάδες παιδιά, γυναίκες και αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμών και ότι η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σημαίνει μετατροπή των νοσοκομείων σε νεκροταφεία και των δρόμων σε υγειονομικές “βόμβες” λόγω της αδυναμίας επεξεργασίας των λυμάτων.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν αμέσως για να σταματήσουν την επίθεση και τον Ερυθρό Σταυρό και τους διεθνείς φορείς να επανασυνδέσουν το ρεύμα και το νερό στη Λωρίδα της Γάζας.

Τόνισε επίσης ότι το κλείσιμο όλων των εισόδων στη Λωρίδα της Γάζας και η αποτροπή παροχής βοήθειας είναι μαζική δολοφονία του λαού μας στη Γάζα. Κάλεσε τον διεθνή Τύπο να σταματήσει να προωθεί ψέματα και καταγγελίες κατά του λαού του.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση, ανέφερε, συνεργάζεται με την Αίγυπτο για να ανοίξει διαδρόμους για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα για να θέσει άμεσο τέλος στα εγκλήματα που διέπραξε ο στρατός και οι έποικοι εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα, την Ιερουσαλήμ και τα υπόλοιπα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Μοχάμαντ Σταγιέχ,  ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός  θέλει ελευθερία, να ζει ειρηνικά και να προστατεύει τις αγιότητες και τη γη του στο ανεξάρτητο κράτος του και πρέπει να δημιουργηθεί ένας πολιτικός ορίζοντας για να τερματιστεί αυτή η εγκληματική κατοχή της γης και του παλαιστινιακού λαού .

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More