Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Λευκός Οίκος: «Πιο κοντά από ποτέ» μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων

«Πιο κοντά από ποτέ» είναι η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς, εκτίμησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία για τους ομήρους», είπε αναφερόμενος στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για την απελευθέρωση δεκάδων εκ των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Αρνήθηκε ωστόσο να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

Την αισιοδοξία του δεν έκρυψε νωρίτερα σήμερα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο είπε σε δημοσιογράφους ότι πιστεύει πως είναι κοντά η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής (19/11) Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωναν αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε μία συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και το ίδιο δήλωσε και ο πρωθυπουργός του Κατάρ αλ Θάνι, που είναι και ο επικεφαλής των διαμεσολαβητών. Φέρεται να είπε ότι είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία και ότι υπάρχει το γενικό πλαίσιο.

Η στιγμή που οι Χούτι κατέλαβαν φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση για την κατάληψη του φορτηγού πλοίου «Galaxy Leader» στην Ερυθρά Θάλασσα.

החות’ים בתימן מציגים: כך השתלטנו אתמול בים סוף על “הספינה הישראלית” pic.twitter.com/aCiz4V6Bvp

— roi kais • روعي كايس • רועי קייס (@kaisos1987) November 20, 2023

Στο οπτικό υλικό που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah φαίνεται ελικόπτερο με κομάντος να προσεγγίζει το πλοίο και ακολούθως οι ένοπλοι να σπεύδουν στη γέφυρα και να υποχρεώνουν τον κυβερνήτη να αλλάξει πορεία.

ΕΡΤ | Κλειώ Νικολάου

Σχετική είδηση:

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Αγωνία για ομήρους και αμάχους – Οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και τα αγκάθια

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More