Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο πρόεδρος Ι. Χέρτζοκ αποδίδει εν μέρει ευθύνες στο Ιράν για την επίθεση της Χαμάς

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ δήλωσε ότι το Ιράν ευθύνεται εν μέρει για τη μεγάλης κλίμακας επίθεση της Χαμάς, ως βάση ενός «άξονα του κακού» που οδήγησε τη σφαγή. Ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους είπε επίσης ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει γρήγορα.

Το «ασυγχώρητο αμάρτημα» δεν «οδηγήθηκε μόνο από μια εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση», «αλλά και από έναν κακό άξονα του οποίου η βάση βρίσκεται στο Ιράν», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους το βράδυ της Κυριακής, σε ομιλία του προς το έθνος. σύμφωνα με το dpa.

Οι εκπρόσωποι του Ιράν, είπε, εργάζονται ακούραστα για να διαλύσουν το Ισραήλ. Ο Πρόεδρος Χέρτζογκ είπε επίσης στους Ισραηλινούς ότι οι μάχες θα διαρκέσουν πολύ.

«Ένας τέτοιος πόλεμος δεν τελειώνει σε μια στιγμή» και έρχονται δύσκολες μέρες, είπε. «Είμαστε σε πόλεμο για τα σπίτια μας». «Το κράτος του Ισραήλ θα κερδίσει και αυτή τη φορά. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», ​​πρόσθεσε ο Χέρτζογκ.

Η Χεζμπολάχ, μια σιιτική μαχητική ομάδα με στενούς δεσμούς με το Ιράν, έχει εκφράσει στο παρελθόν αλληλεγγύη στη Χαμάς. Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από το νοτιοανατολικό Λίβανο προς τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη την Κυριακή.

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More