Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πύργος: Καταλήψεις σχολείων και κινητοποίηση μαθητών χθες στην κεντρική πλατεία

Όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, στους δρόμους βγήκαν χθες και οι μαθητές του Πύργου διαδηλώνοντας για σχολεία που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.

Στην κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν από νωρίς το πρωί οι μαθητές του 1ου, 2ου και 3ου Γυμνασίου Πύργου, ενώ σε άλλα Γυμνάσια και Λύκεια αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να απέχουν από τα μαθήματα τους, συμμετέχοντας έτσι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πύργου και στην κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και φτιάχνοντας με τις σχολικές τους τσάντες το σήμα της Ειρήνης, ζήτησαν να ακουστεί η φωνή τους.

Το κείμενο της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών ανέφερε:

«Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά. Η ακρίβεια σαρώνει τα σπίτια μας, ο πόλεμος στη γειτονιά μας, σφαγή στην Παλαιστίνη. Ως εδώ. Ακόμα μια χρονιά κατατίθεται ο προϋπολογισμός για τα σχολεία και ακόμα μια χρονιά είναι ίδια τα χρήματα. Απαιτούμε αύξηση εδώ και τώρα για να γίνουν τα σχολεία και οι υποδομές σύγχρονα. Για να καλυφθούν τα κενά στους καθηγητές και σε ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά πανεπιστήμια για όσους λίγους έχουν να πληρώνουν και για όσους δεν μπορούν να παλεύουν με ατελείωτες εξετάσεις. Το κράτος και οι κυβερνήσεις αγνοούν τις ανάγκες μας, επιλέγουν να δίνουν τα κέρδη τους για να χρηματοδοτούν πολέμους και να οπλίζουν το ΝΑΤΟ. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης και το δίκαιο αίτημα του να έχουν την δική τους πατρίδα. Ότι καλό γίνεται ότι καταφέρνουμε, το κάνουμε μόνο όταν αγωνιζόμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους. Η φωνή των μαθητών θα ακουστεί ξανά δυνατά» είπε και αναφερόμενη στα αιτήματα τους τόνισε: «Απαιτούμε αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού, να γίνουν έλεγχοι- επιδιορθώσεις στα σχολεία, να παρθούν μέτρα για τους σεισμούς και πλημμύρες. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές, να χρηματοδοτήσουν όλες τις σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ειρήνη τώρα στη Μέση Ανατολή. Συνεχίζουμε».

Στον αγώνα των μαθητών, συμπαραστάθηκε και η ΕΛΜΕ Ηλείας, το ΔΣ της οποίας είχε προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More